Ingredienser
Lakridsrøget rugbrøds-sticks
- 300 stk rugbrød stave – her har vi anvendt Økologisk Multigrain
- 1 stk lakridsrodsstang
- røgsmuld
- 1 spsk groft Salt
- 2 spsk olie
VeggieWok
- 200 g portobello brækket i flere stykker
- 200 g grønne blancheret bønne
- 200 g Gulerod skåret i stave
- 100 g rødløg skåret i både
- 100 g porretop fint snittede
- 150 g blancheret rosenkål delt i 2
- 200 g groft snittet rød spidskål
- 2 fed hakkede hvidløg
- 2 g hakket ingefær
- 2 spsk hakket mynte
- olie
- 100 g glasnudler
Fermenteret dressing
- 2 lime
- 3 spsk koldpresset rapsolie
- 2 dl soya
- 33 ml eddike
- 2 fed hakkede hvidløg
- 1 spsk hakket rød chili
- 20 håndfulde groft hakkede basilikum
- 1 dl byg-miso
- 20 g hakket koriander
- 1 håndfulde kokosmælk
Fremgangsmetode
Lakridsrøget rugbrøds-sticks
Vend rugbrød med olie og salt, og bag det i en forvarmet ovn på 220°C til det er sprødt. Tages ud og køles ned.
Kom lakridsrod i en blender og blend det til en pulverkonsistens. Bland det derefter med røgsmuld.
Dæk rugbrødet med 2-3 lag film, ligesom røgpistolens tud skal være dækket af filmen.
Ryg brødet i ca. 1 minut, hvorefter det er klart til brug.
TIP
Røget rugbrød kan også laves i rygeovn med fx lyngblomster, citrontimian og rygesavsmuld – eller med en smokegun i et fad med tætsluttende film.
Fermenteret dressing
Varm en pande op med olien.
Tilsæt chili, hvidløg, basilikum, limeskal og koriander, og vend det hele rundt i ca. 30 sek. ved høj varme.
Tilsæt byg-miso, eddike og soya. Lad det koge ind under omrøring til 2/3 dele.
Tilsæt kokosmælk og kog det op – smag til med limesaften.
Lad det gerne køle af inden servering.
VeggieWok
Svits alle grøntsagerne + nudler af ved høj varme og servér wokretten med lakridsrøget rugbrød-sticks og kold fermenteret dressing.
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Lantmännen Unibake/Schulstad Bakery Solutions
Oensvej 28
8700 Horsens
Danmark
Tlf: 76284999