Fremgangsmetode

Udskriv

Italiensk surdejspizzabund bagt med Ferment – aktiv surdej for en perfekt balance af sprødhed og luftighed i kanten. Grunddejen kan også anvendes til sandwich, pitabrød og meget mere.

Opskriften giver 20 stk Pane Piatto.

Dejvægt i alt 9.200 g.

Fermentering

Fermentering i alt 900 g.

Ingredienserne røres sammen og fermenterer i 15-30 minutter.

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienser i æltekar el. rørekedel med dejkrog, på nær 800 g vand og 150 g salt.

Dejtemperatur: 25-27°C.

Æltetid: 4 min. langsomt + 4 min. hurtigt + 1 min. langsomt (tilsæt 800 g. vand imens) + 4 min. hurtigt (tilsæt 150 g. salt de sidste 2 min. af æltetiden).

Liggetid: 45 min. i olieret boks/kasse. Efter endt liggetid hældes dejen ud på et olieret bord. Dejen vejes af og formes som små aflange brød og vendes i dekoration. Sæt efterfølgende 6 stk. på en plade drysset med dekoration og lad hvile i 180 min. under stikvognspose.

Dejvægt: 450 g.

Form: Efter hviletiden trykkes de 450 g små brød ud i dekoration til ca. 38 × 20 cm med fingermærker. 2 stk. løftes over på netplade med silikonepapir, hvorefter der kommes 10-15 dråber olivenolie på toppen.

Dekoration: 20 g Grano Durum Fine, NaturAks (9007204) pr. bund, i alt 400 g ved 6 bunde. Olivenolie 10 g pr. bund, i alt 200 g ved 6 bunde.

Hævetid: Ingen, indsættes direkte i ovn.

Bagetemperatur (vejl.): Bageriovn: Indsættes ved 260°C i uden damp. Gastroovn: Indsættes ved 230°C uden damp.

Bagetid (vejl.): 6 min.

Afpytningsforslag og anvendelse til din kunde 'Bagerens Forbagte Pizzabunde'

Nº1 PEPPERONI: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, mozarella, chorizo el. pepperoni, løg og rød peber. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med chili og friske krydderurter.

Nº 2 KARTOFFEL & OKSE PIZZA: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, tynde skiver af kartoffel penslet med olie og små kugler af krydret hakket oksekød. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med friske krydderurter.

Nº 3 PROSCIUTTO: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, 2-3 skiver god skinke. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med parmesanflager og evt. frisk rucola.

Nº 4 VEGETARPIZZA: Din lokale bagers forbagte fuld- kornspizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, skiver af friske tomater, artiskokhjerter og grønne oliven. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med basilikumblade.

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.