Pane piatto med ferment (grundopskrift) – ferment naturaks

SERVERING

20 portioner

Ingredienser

Fremgangsmetode

Italiensk surdejspizzabund bagt med Ferment – aktiv surdej for en perfekt balance af sprødhed og luftighed i kanten. Grunddejen kan også anvendes til sandwich, pitabrød og meget mere.

Opskriften giver 20 stk Pane Piatto.

Dejvægt i alt 9.200 g.

Fermentering

Fermentering i alt 900 g.

Ingredienserne røres sammen og fermenterer i 15-30 minutter.

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienser i æltekar el. rørekedel med dejkrog, på nær 800 g vand og 150 g salt.

Dejtemperatur: 25-27°C.

Æltetid: 4 min. langsomt + 4 min. hurtigt + 1 min. langsomt (tilsæt 800 g. vand imens) + 4 min. hurtigt (tilsæt 150 g. salt de sidste 2 min. af æltetiden).

Liggetid: 45 min. i olieret boks/kasse. Efter endt liggetid hældes dejen ud på et olieret bord. Dejen vejes af og formes som små aflange brød og vendes i dekoration. Sæt efterfølgende 6 stk. på en plade drysset med dekoration og lad hvile i 180 min. under stikvognspose.

Dejvægt: 450 g.

Form: Efter hviletiden trykkes de 450 g små brød ud i dekoration til ca. 38 × 20 cm med fingermærker. 2 stk. løftes over på netplade med silikonepapir, hvorefter der kommes 10-15 dråber olivenolie på toppen.

Dekoration: 20 g Grano Durum Fine, NaturAks (9007204) pr. bund, i alt 400 g ved 6 bunde. Olivenolie 10 g pr. bund, i alt 200 g ved 6 bunde.

Hævetid: Ingen, indsættes direkte i ovn.

Bagetemperatur (vejl.): Bageriovn: Indsættes ved 260°C i uden damp. Gastroovn: Indsættes ved 230°C uden damp.

Bagetid (vejl.): 6 min.

Afpytningsforslag og anvendelse til din kunde 'Bagerens Forbagte Pizzabunde'

Nº1 PEPPERONI: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, mozarella, chorizo el. pepperoni, løg og rød peber. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med chili og friske krydderurter.

Nº 2 KARTOFFEL & OKSE PIZZA: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, tynde skiver af kartoffel penslet med olie og små kugler af krydret hakket oksekød. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med friske krydderurter.

Nº 3 PROSCIUTTO: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, 2-3 skiver god skinke. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med parmesanflager og evt. frisk rucola.

Nº 4 VEGETARPIZZA: Din lokale bagers forbagte fuld- kornspizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, skiver af friske tomater, artiskokhjerter og grønne oliven. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med basilikumblade.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Valsemøllen

Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.