Falafel med tzatziki

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Falafel

  • 1 g kikærter tørrede
  • 120 g Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg 750 g
  • 300 g løg i tern
  • 250 g persille bredbladet
  • 50 ml saft af Citron
  • 10 g spidskommen stødt
  • 10 g frø af koriander malet
  • 15 g Salt havsalt
  • 40 g Knorr Professional Krydderipuré Røget Chili 750 g
  • 10 g bagepulver
  • 20 g Knorr Umami 1 kg
  • 2 liter Phase Vegetabilsk Fritureolie 10 l

Tzatziki

  • 500 ml yoghurt græsk/naturel
  • 500 ml Knorr Fraiche 24%
  • 15 g Salt fint
  • 15 g sukker
  • 750 g agurk
  • 50 g Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg 750 g
  • 30 ml saft af Citron

Fremgangsmetode

Falafel

Det er usikkert hvor i Mellemøsten den oprindelige falafel stammer fra. Nogle mener, at de kristne i Egypten spiste friterede boller af mosede bønner i tiden op til påske som erstatning for kød. Ordet ”falafel” er fra det arabiske ”falfil”, som betyder peber. Verdens største nuværende rekord for falafelkugler er 74,75 kg og blev lavet i juli 2012 i Amman i Jordan. Den tidligere rekord var 23.94 kg, den var 1,17 meter i omkreds og 0,3 meter i højden, den blev lavet i Santa Clarita Valleys Jødisk Mad og Kulturfestival i
Californien den 15 maj 2011.

Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor til en glat dej.

Rul dejen til kugler, og steg dem i olie ved 160°, til de har fået fin farve.

Server falaflerne nystegte.

Tip!

Hvis du foretrækker en lidt grovere fars, kan du male kikærterne på den fine skive på kødkværnen i stedet for at blende dem.

Tzatziki

Bland alle ingredienserne og smag til med salt, sukker, citronsaft og Knorr Krydderpasta Hvidløg.

Server falafel med tzatziki og drys gerne med groft salt.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Unilever Food Solutions

Ørestads Boulevard 73
2300 København
Danmark
Tlf: 43284100

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.