Congee med speglæg

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Ris

  • 2 ml vand
  • 60 ml Knorr, Koncentreret Grønsagsfond, 1 L
  • 400 g ris langkornet
  • 20 g fiskesauce
  • 20 ml sesamolie

Æg

  • 10 stk æg
  • 25 ml rapsolie

Til servering

  • 20 g løg ristede
  • 20 g salatløg
  • 10 g chilipeber rød, fintsnittet
  • 2 stk lime

Fremgangsmetode

Ris

Dette er en asiatisk risgryde, som er en almindelig morgenmadsret i Asien, først og fremmest i Kina. Det er en billig ret, der kan laves i uendelige versioner. Brug gerne rester af ris til denne ret. Så tager det ca. 30 minutter at koge risgryden – den halve tid i forhold til, hvis du bruger tørre ris.

Bring vand og Knorr Fond i kog. Tilsæt risene, og skru ned til lav varme, så det simrer.

Lad det simre i ca. 1 time, og rør rundt af og til, så risene bliver lidt grødagtige.

Tag risene af varmen, og rør fiskesauce og sesamolie i. Stil dem til side.

Æg

Steg æggene i olie på den ene side for at bevare den cremede blomme.

Til servering

Server risgrøden i skåle, og læg ægget ovenpå. Pynt derefter med ristede løg, salatløg og chili. Pres limesaft over, og server med det samme.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Unilever Food Solutions

Ørestads Boulevard 73
2300 København
Danmark
Tlf: 43284100

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.