Burger med Cooked Bacon, Karl Johan mayonnaise, syltet chili, hjemmelavet ketchup, pickles og syltede, stegte østershatte

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 227 skiver 10 stk á Hakkebøf, rå, 4.8kg
  • 15 skiver Fully Cooked Bacon, skiver, 500g
  • 10 stk burgerboller
  • Syltet chili
  • agurk
  • feldsalat

Karl Johan mayonnaise

  • 50 g tørrede Karl Johan svampe
  • 2,5 dl neutral olie
  • 2 stk pasteuriserede æggeblommer
  • 5 g sennep
  • 5 g hvidvinseddike
  • 8 g Salt

Hjemmelavet ketchup

  • 5 g tomatpuré
  • 2 stk fed hvidløg
  • 10 g ingefær
  • 10 g sukker
  • 20 stk cherrytomater, skåret i halve
  • 2 g cayennepeber
  • 1 stk æble, skrællet og skåret i tern
  • 6 g hvidvinseddike
  • salt og peber

Pickles

  • 200 g brunoise urter fra frost (gulerødder, porre og selleri)
  • 5 g sennepspulver
  • 3 g gurkemeje
  • 50 g sukker
  • 50 g æbleeddike
  • 5 g Salt
  • 3 stk laurbærblade
  • 20 g maizena

Syltede, stegte østershatte

  • 10 stk store østershatte
  • 10 g smør
  • 25 g sukker
  • 3 g Salt
  • 25 g æbleeddike
  • 3 stilke timian
  • 2 g rød chili

Fremgangsmetode

Karl Johan mayonnaise

  1. 1. Læg svampene i blød natten over. 
  2. Dryp dem af og kom dem i en gryde. 
  3. Tilsæt olie og kog i 10 minutter. 
  4. Køl ned til 5 °C og blend svampe og olie. 
  5. Pisk æggeblommer, sennep, hvidvinseddike og salt i 1-2 minutter. 
  6. Tilsæt svampeolien i en tynd stråle under piskning til den ønskede konsistens.

Hjemmelavet ketchup

  1. Hak hvidløg og ingefær. 
  2. Rist tomatpuré, hvidløg, ingefær og sukker lidt af i en gryde.
  3. Skær cherrytomater i halve, skræl æbler og skær dem i tern.
  4. Kom resten af ingredienserne i gryden og lad det koge i 8-10 minutter. Smag til med salt og peber.

Pickles

  1. Bland alle ingredienser på nær maizena i en gryde, og kog det i 10-15 minutter. 
  2. Jævn med maizena til en tyk grød og lad den koge igennem. Smag til med salt og peber.

Syltede, stegte østershatte

  1. Steg østershatte godt brune i smør. 
  2. Kog sukker, salt, eddike, timian og chili op og hæld lagen over østershattene. Lad trække natten over.

Servering

Saml burgerne i burgerboller og servér.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Danish Crown Professional

Danish Crown Vej 1
8940 Randers SV
Danmark
Tlf: 89191919

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.