Tatar med rødbede og grøn kefircreme

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Rødbedegastrik

  • 200 g rødbedesaft
  • 100 g kirsebæreddike
  • 85 g Rørsukker

Rødbedetatar

  • 375 g skrællede rødbede
  • 30 g koldpresset rapsolie
  • 2 g røget salt
  • friskkværnet peber
  • 20 g hakkede skalotteløg
  • 15 g kapers
  • 10 g hakkede syltet drueagurk
  • 2,5 g revet peberrod
  • 100 g Arla® Skyr 0,2%
  • 15 g rapsolie
  • 15 g grov sennep
  • 5 g fint salt
  • 2 g tabasco

Grøn kefircreme

  • friskkværnet peber
  • 15 g citronsaft
  • 3 g røget salt
  • 100 g Arla® Skyr 0,2%
  • 15 g rapsolie
  • 200 g Arla® cream cheese naturel 70+ (25%)
  • 50 g ESSENS Kefir
  • 5 g frisk dild

Røgede saltmandler

  • 10 g røget salt
  • 30 g kogt vand
  • 30 g mandel

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 7420 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 12 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 65 %

Fremgangsmetode

Rødbedegastrik

Kom rødbedesaft, kirsebæreddike og rørsukker i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ved jævn varme til det er reduceret til det halve.

Rødbedetatar

Kom rødbederne i en vakuumpose sammen med rapsolie og salt. Bag dem i vandbad i ovnen.
Kom de bagte rødbeder i en foodprocessor og tilsæt skalotteløg, kapers, drueagurker, og peberrod. Kør blandingen ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek. Tilsæt skyr, 2 spsk rødbedegastrik, rapsolie, sennep, salt, tabasco og peber og rør det hurtigt sammen i foodprocessoren. Smag til.

Grøn kefircreme

Kom alle ingredienserne i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. Pres det igennem en sigte og kom blandingen i en sifonflaske (tilsæt to patroner). Sæt på køl i ca. 1 time.

Røgede saltmandler

Opløs saltet i vandet og tilsæt mandler – og lad dem trække i ca. 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Bag dem midt i ovnen. Hak de afkølede mandler groft.

Grønkålschips

Riv grønkålsbladene i mindre stykker. Vend kålen med rapsolie, salt og peber. Bag dem i ovnen til chipsene er sprøde.

Anret rødbedetataren i en kolonnering og sprøjt kefircreme på toppen. Drys med saltmandler – og pynt med grønkålschips og persillestøv.

Bagetid for rødbeder

Ca. 3 timer ved 85° – traditionel ovn.

Bagetid for røgede saltmandler

Ca. 20 min. ved 140° – traditionel ovn.

Bagetid for grønkålschips

Ca. 8 min. ved 160° – varmluft.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.