Tatar med rødbede og grøn kefircreme
SERVERING
10 portioner
Rødbedegastrik
Rødbedetatar
Grøn kefircreme
Røgede saltmandler
Energiindhold for hele retten: 7420 kJ
Energifordeling:
Fiber: 0 g
Protein: 12 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 65 %
Kom rødbedesaft, kirsebæreddike og rørsukker i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ved jævn varme til det er reduceret til det halve.
Kom rødbederne i en vakuumpose sammen med rapsolie og salt. Bag dem i vandbad i ovnen.
Kom de bagte rødbeder i en foodprocessor og tilsæt skalotteløg, kapers, drueagurker, og peberrod. Kør blandingen ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek. Tilsæt skyr, 2 spsk rødbedegastrik, rapsolie, sennep, salt, tabasco og peber og rør det hurtigt sammen i foodprocessoren. Smag til.
Kom alle ingredienserne i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. Pres det igennem en sigte og kom blandingen i en sifonflaske (tilsæt to patroner). Sæt på køl i ca. 1 time.
Opløs saltet i vandet og tilsæt mandler – og lad dem trække i ca. 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Bag dem midt i ovnen. Hak de afkølede mandler groft.
Riv grønkålsbladene i mindre stykker. Vend kålen med rapsolie, salt og peber. Bag dem i ovnen til chipsene er sprøde.
Anret rødbedetataren i en kolonnering og sprøjt kefircreme på toppen. Drys med saltmandler – og pynt med grønkålschips og persillestøv.
Ca. 3 timer ved 85° – traditionel ovn.
Ca. 20 min. ved 140° – traditionel ovn.
Ca. 8 min. ved 160° – varmluft.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000