Surdejsvafler med syrnet fløde, ukrudt og koreansk lyn-kimchi

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 200 g ESSENS Kefir
  • 200 g ølandshvede eller anden god hvedemel
  • 200 g æg
  • 10 g sukker
  • 30 g smeltet smør
  • 2 g Salt
  • 1 g stødt kardemomme
  • 0,5 g stødt muskatnød
  • 100 g Arla Pro® Flødefraiche 30%
  • 5 g sukker
  • 20 g sojasauce
  • 10 g risvineddike
  • 5 g fiskesauce
  • 5 g ristet sesamolie
  • 10 g rød karrypasta eller sambal oelek
  • 400 g agurk i lidt tykke skiver
  • 500 g kinakål i halve blade

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 7860 kJ

Energifordeling:

Fiber: 32.9 g
Protein: 15 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 44 %

Fremgangsmetode

Dag 1

Bland kefir og mel til en tyk dej. Dæk skålen og lad fordejen stå 12-24 timer på køkkenbordet indtil dejen bobler.

Dag 2

Rør æg, sukker, salt, smeltet smør og krydderier sammen til en ensartet dej. Lad dejen stå ca. ½ time og bag en testvaffel. Bag som hjertevafler eller firkantede vafler. Smag evt. til med mere sukker, afhængigt af, hvad vaflerne skal serveres med. Til denne servering må vaflerne gerne smage af surdej.

Pisk flødefraichen meget tyk, så den kan kugles som ”æg” med en varm ske.

Lyn-kimchi

Bland sojasauce, eddike, karrypasta, olie, fiskesauce og sukker i en stor skål og rør til sukkeret er helt opløst. Lige før servering, vend kålblade og agurk i chiliblandingen, så alle grønsagerne får farve og smag, men ikke går i stykker.

Servering

Anret vaflerne med et rullet kålblad, et ”æg” af syrnet fløde og 2 skiver agurk. Top med frisk ukrudt og et vred friskkværnet peber. Slut af med endnu en vaffel og server straks.

Tip

På en luksusdag, kan kimchien skiftes ud med en god skefuld, velkrydret, frisk stenbiderrogn.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.