Rød curry med grønt

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 30 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 600 g porre i skiver (gem det mest grønne til topping)
  • 40 g hakket hvidløg
  • 2 g friskkværnet peber
  • 300 g kogte kikært (gem fonden)
  • 800 g kikærtefond eller vand
  • 600 g kålrabi i store tern, ca. 2 x 2 cm
  • 1600 g kartoffel i store stykker, ca. 3 x 3 cm
  • 50 g fiskesauce
  • 500 g kokosmælk
  • 50 g finthakket chili
  • 80 g rød karrypasta

"Chutney"

  • 20 g hakkede korianderblad eller anden krydderurt
  • 400 g glaskål i tern
  • 600 g syrlige æble i tern
  • 30 g æbleeddike
  • 300 g Arla Harmonie® økologisk hytteost 4%
  • 120 g porretop

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 17730 kJ

Energifordeling:

Fiber: 99.8 g
Protein: 13 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 32 %

Fremgangsmetode

Rist kartofler, kålrabi og porrer i smør i en tykbundet gryde eller kipsteger. Tilsæt chili, hvidløg, karrypasta og fiskesauce og varm det hele godt igennem. Tilsæt kikærter og fond og kog retten i ca. 5 min. uden låg. Tilsæt kokosmælk og kog retten til grøntsagerne er møre og sovsen tyknet let. Smag til med peber og evt. mere fiskesauce og krydderi.

"Chutney"

Bland æble, glaskål, eddike og koriander til en syrlig chutney.

Anret i dybe tallerkener eller en stor, flad skål.

Top op med chutney, hytteost og sprød porretop og server straks med ekstra topping ved siden af.

Serveringsforslag

Server fx med stegte ris eller grillet, groft brød.

Variationsmuligheder

Sovsetips: prøv at lave sovsen med grøn eller gul karry. Kokosmælk kan erstattes af grøntsagsfond tilsat fløde lige før servering. Stegte løg blendet med kogevand fra kikærter og tilsat masser af karry giver også en god sovs.

Sprøde toppings: fennikelflager, boghvedekerner ristet med chili og ristede kokosflager er alle gode bud på sprøde toppings.

Andre råvarer som fyld: glaskål, blomkål, græskar, knoldselleri, kikærter, hvide bønner.

Kølende dressinger: blendet hytteost med hakket mynte, salsa af æblemos og snittet blomkål, skyr rørt med æblejuice, friskost og kefir blendet med persille, kærnemælk.

Chutneys: agurker vendt med mosede dadler og chili, modne pærer og frisk ingefær, blommer med lakridsrod, saltede eller fermenterede appelsiner, tern af rå gulerødder vendt i limesaft.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.