Pizza med grønkål, saltede radiser og peberrodsyoghurt

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Pizzadej

  • 10 g Groft salt
  • 30 g olivenolie
  • 400 g vand
  • 20 g gær
  • 400 g tipo 00 – hvedemel
  • 120 g fuldkornsspeltmel

Grønkålstopping

  • 40 g finthakket hvidløg
  • 5 g Groft salt
  • 400 g zittauerløg i både
  • friskkværnet peber
  • 10 g olivenolie
  • 300 g grofthakket grønkålsblad uden stilke
  • 10 g finthakket rosmarinblade
  • 250 g radise i tynde skiver
  • 2,5 g fint salt

Peberrodsyoghurt

  • 3 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt 10%
  • 6 g fintrevet peberrod
  • 200 g revet Arla® Mozzarella revet 30+
  • 100 g revet Unika økologisk Havgus 50+ L

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 15790 kJ

Energifordeling:

Fiber: 57.9 g
Protein: 16 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 33 %

Fremgangsmetode

Pizzadej

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen i ca. 25 min. til den er blank og elastisk. Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk den til. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. ½ time.

Grønkålstopping

Lad olien blive varm i en pande og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt grønkål og rosmarin og steg ved svag varme til kålen falder sammen – uden at det tager farve. Smag til med salt og peber.

Kom radiser i en skål og bland med salt.

Peberrodsyoghurt

Kom yoghurt, peberod, salt og peber i en skål og rør det godt sammen.

Rul dejen ud til tynde runde pizzabunde, fx portionspizzaer eller en stor pizza – og læg bundene på bagepapir. Fordel ca. halvdelen af osten på bundene. Kom grønkålsblandingen på og drys med resten af osten. Bag pizzaerne i ovnen til de er gyldne og sprøde. Top med peberrodsyoghurt og saltede radiser.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250° – varmluft.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.