Olivenbriocher med gedeostcreme og skovsyre

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Briochebrød med oliven - 2 hele brød

  • 360 g æg
  • 700 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 150 g mælk
  • 45 g gær
  • 15 g Salt
  • 100 g hakkede sort oliven uden sten
  • 400 g blødt Lurpak® smør

Gedeostcreme

  • 75 g Arla® cream cheese naturel 70+ (25%)
  • 200 g blød frisk gedeost

Skovsyrecreme

  • 2 g koldpresset rapsolie
  • 30 g æggeblomme
  • 10 g hvidvinseddike
  • 50 g rød skovsyre

Gulbedesalat

  • friskkværnet peber
  • 60 g olivenolie
  • 30 g æblecidereddike
  • 2 g Salt
  • 200 g kogte gul bede

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 9700 kJ

Energifordeling:

Fiber: 8.7 g
Protein: 13 %
Kulhydrat: 17 %
Fedt: 70 %

Fremgangsmetode

Briochebrød

Rør alle ingredienserne, undtaget smør, sammen ved lav hastighed på en røremaskine. Øg hastigheden og kør den ca. 5 min. – eller til dejen er smidig. Skær smørret i mindre stykker og tilsæt den ad 3 omgange ved lav hastighed. Kør til smørret er rørt ud i dejen.

Smør 2 brødforme (á 1,5 liter). Del dejen i 2 lige store dele og form dem til flotte brød og læg dem i formene. Lad dem hæve til dobbelt størrelse. Bag brødene og lad dem køle af på en rist.

Gedeostcreme

Skær kanten på gedeosten væk. Rør gedeosten og flødeosten til en glat creme.

Kør skovsyren gennem en juicemaskine og blend skovsyre-juicen med æggeblomme og eddike. Tilsæt olie i en tynd stråle og kør cremen glat.

Skær gulbederne i brunoise og vend dem med olie, eddike, salt og peber.

Udstik runde skiver af briochebrødet, ca. 5 cm i diameter. Rist brødskiverne og top dem med gedeostecreme, skovsyrecreme og gulbedesalat. Pynt med frisk skovsyre og tørret oliven.

Bagetid

Ca. 35-40 min. ved 180° – til centrumstemperaturen er 96°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.