Oksetværreb BBQ burger

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 10 stk Brioche burgerbolle
  • 1 stk løg skæres i tynde skiver
  • 200 g feldsalat

BBQ oksetværreb

  • 2,5 kg Oksetværreb
  • 200 g dried BBQ rub
  • 40 g Salt
  • 1 liter vand

Pisket citroncreme

  • 2 dl dobbelt fløde
  • 2 saften fra 2 Citron
  • salt og peber

Kålrabi/bacon salat

  • 200 g kålrabi skrælles og skæres tyndt på mandolinjern
  • 100 g bacon skæres i tern

Fremgangsmetode

BBQ-braiserede oksetværreb

  1. Rens tværrebene for sener og hinder, snit overfladen i harlekin-mønster. Rids undersiden godt. Massér rubben godt ind i kødet, og pak det godt ind i film eller en pose. Lad det marinere i op til 3 døgn, dog min. 1 døgn.
  2. Varm ovnen op til 220°C Steg tværreb i 15 min. Reducer varmen til 80°C og hæld vandet ved. Giv den nu 3 timer. Reducer varmen til 60°C og lad den stå her i minimum 4 timer, men gerne op til 15 timer for den bedste konsistens og smag. Skær kødet af benene som et stykke steg på 2,5 cm i tykkelsen ved serveringen. Alternativ tilberedning 3 timer ved 180°C.

 

Pisket citroncreme

  1. Pres saften fra citronerne. Pisk fløden i hånden til den begynder at ligne en tyk creme fraiche. Tilsæt citronsaft, salt og peber og pisk til den begynder at ligne forstadiet til smør.

 

Kålrabi/bacon salat

  1. Rist baconen ved hård varme, når baconen er ved at være godt sprød, tilsæt kålrabi og vend det rundt.

 

Anretning

  1. Bag bollerne direkte fra frost i 2 min. ved 180°C. Rist bollerne i lidt smør på skærefladerne, inden burgerne samles.
  2. Smør over- og underboller med pisket citroncreme.
  3. Fordel feldsalat på underbollerne.
  4. Anret med oksetværreb og kålrabi/bacon salat.
  5. Læg løgringe på og læg overbollerne på.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Lantmännen Unibake/Schulstad Bakery Solutions

Oensvej 28
8700 Horsens
Danmark
Tlf: 76284999

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.