Ingredienser
- 3600 g Økologisk Tipo 00
- 900 g Økologisk Durum Molino Fin
- 450 g Øko Basis Hvedesur
- 4000 g vand (800 g vand tilbageholdes og tilsættes senere)
- 60 g Økologisk gær (30 g økologisk tørgær)
- 150 g Groft salt (tilsættes de sidste 2 min. af æltetid)
Fremgangsmetode
Økologiske Runde Naanbrød bagt på grundopskriften Pane Piatto. Flæk de runde naanbrød halvt igennem, afpynt med fyld og server som bløde og luftige pitabrød. Kan anrettes på buffeten eller tages med på farten.
Antal
Ca. 60 stk.
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienser i æltekar el. rørekedel med dejkrog, på nær 800 g vand og 150 g salt.
Dejtemperatur: 25-27°C.
Æltetid: 5 min. langsomt + 5 min. hurtigt (tilsæt 800 g. vand imens) + 5 min. hurtigt (tilsæt 150 g. salt de sidste 2 min. af æltetiden)
Liggetid: 45 min. i kasse, og dejen får en foldning og står 45 min. mere. Kasse, vejes af og formes som små brød vendt ØKO Durum Fine, plade drysses med ØKO Durum Fine, og de sættes med 6 stk pr. plade, og hviler 135 min. under stikvognspose.
Dejvægt: 150 g
Form: Efter hviletiden trykkes de 150 g små brød ud i Øko Durum Fine til ca. 15 cm med fingermærker. 6 stk. på netplade (i pladens længde) med silikonepapir, hvorefter der dryppes 10-15 dråber olivenolie på toppen.
Dekoration: Alternativt drysses med blandingen: 200 g sort sesam, 100 g harissa krydderi (bruges til naanbrød) og 100 g Øko durum grosso.
Hævetid: Ingen, indsættes direkte i ovn.
Bagetemperatur (vejl.): Bageriovn: Indsættes ved 260°C uden damp. Gastroovn: Indsættes ved 230°C uden damp.
Bagetid (vejl.): 6 min.
Tips til servering
Flæk de runde naanbrød halvt igennem, afpynt med fyld og server som bløde og luftige pitabrød. Kan anrettes på buffeten eller tages med på farten.
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300