Økologisk Rugmild Rugbrød

SERVERING

1 portioner

Ingredienser

Opskrift

  • 12500 g Økologisk Rugmild 100/0
  • 150 g gær (75 g tørgær)
  • 9400 g vand

Fremgangsmetode

Mildt, børne- og ældrevenligt rugbrød uden kerner, som er let sødet med brun farin og sirupsmalt. Bagt på helblandingen Økologisk Rugmild 100/0

Antal

Ca. 20 rugbrød

Fremgangsmåde

Alle ingredienser hældes i æltekaret/røremaskinen og æltes/røres med spartel ved langsom hastighed.

Dejtemperatur: 28 – 30°C. 

Æltetid: 15 min. langsomt. 

Liggetid: 30 min. i kedlen/æltekarret. Derefter køres 1 min. ved langsom hastighed inden afvejning. 

Dejvægt: 1.100 g. 

Form: Aluform 75165. 

Dekoration: Drysses evt. med melblanding og markeres med skrabelærred i harlekinmønster. 

Hævetid: 40-45 min. 

Bagetemperatur (vejl.): 
Bageriovn: 250°C, faldende til 180°C. Damp ved indsætning. 
Gastroovn: 230°C, faldende til 170°C. Damp ved indsætning. 

Bagetid (vejl.): 50-55 min. De sidste 5 min. med åbent spjæld. (Kernetemp. min. 96°C). 
 

# tags

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Valsemøllen

Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.