Ingredienser
Søde minitærter med rugbrødscrumble
- rugbrød
- hakket mørk chokolade
- kakaopulver
- Rørsukker
- smør
- bær
- hvid chokolade
- lime
Rugchips
- olie
- groft middelhavssalt
Pommes frites af brød croutoner
- rugbrød
- olie
- krydderurter
- groft Salt
Grøn urtedip
- mayonnaise
- krydderurter
Salat med blandet godt
- salat
- parmasan
- citronskal
- franskbrød
Fremgangsmetode
Søde minitærter med rugbrødscrumble
Lav en crumble af smuldret rugbrød, hakket mørk chokolade, lidt kakaopulver og rørsukker, samt koldt smør i tern.
Kom de bær du har i bunden af de små tærteforme, tilføj rugbrødscrumble og top op med pistacie nødder. Bag den i en varm ovn i ca. 15 minutter.
Tag tærterne ud og tilføj hakket hvid chokolade, stil ovnen på grill og sæt tærterne ind igen, hold øje indtil den hvide chokolade bliver flot brændt.
Tag de færdige tærter ud og drys med friskrevet økologisk limeskal.
Rugchips
Kog en fast øllebrød af dit overskudsrugbrød – uden sukker – og tilføj et par spiseskefulde olie.
Rul øllebrødsmassen ud mellem to stykker bagepapir til en tynd plade, tilføj groft middelhavssalt og din ynglings krydderi og drys med kerner. Bag i ovnen ved 120°C i ca. 1 time.
Lad den køle af og bræk i mindre stykker.
Pommes frites af brød croutoner
Skær brødet i stave eller tern vend med en god olie og tilsæt krydderurter og krydderi, samt groft salt.
Bag i ovnen ved 150°C i ca. 30 minutter til de er sprøde og gyldne.
Grøn urtedip
Lav en god mayonnaise og tilføj de krydderurter du har i overskud.
Salat med blandet godt
Lav en frisk salat af fx rucola, grønne asparges og brøndkarse, og riv lidt parmesan og citronskal henover. Top af med brød croutoner eller brødchips af ”halv lyst” brød.
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Lantmännen Unibake/Schulstad Bakery Solutions
Oensvej 28
8700 Horsens
Danmark
Tlf: 76284999