Lynstegt laks med ostemayo

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 25 g Groft salt
  • cayennepeber
  • 25 g sukker
  • 600 g renset lakseloin

Ostemayo

  • 75 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 75 g fintrevet Castello® Aged Havarti eller Arla Unika® Gammel Knas
  • 2 g Groft salt
  • 8 g citronsaft
  • 70 g smagsneutral rapsolie
  • 25 g æggeblomme
  • 10 stykker ansjosfilet
  • 3 stykker hjertesalat
  • friskkværnet peber
  • 5 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 30 g fintrevet Castello® Aged Havarti eller Arla Unika® Gammel Knas

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 11390 kJ

Energifordeling:

Fiber: 3.4 g
Protein: 24 %
Kulhydrat: 6 %
Fedt: 70 %

Fremgangsmetode

Lynstegt laks - dag 1

Del laksen i to lange stykker. Bland salt, sukker og cayennepeber og fordel blandingen på laksestykkerne. Kom dem i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 4 timer – gerne natten over.

Ostemayo

Bring fløden i kog. Tilsæt ost og lad den smelte ved jævn varme. Kom osteblandingen i en skål og stil den tildækket i køleskabet ca. 1 time.

Pisk æggeblomme, citronsaft, salt godt sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under piskning. Smag til og stil ostemayoen tildækket i køleskabet.

Lynstegt laks - dag 2

Tør krydderierne af laksestykkerne og dup dem tørre. Lad en pande blive godt varm ved kraftig varme. Lynsteg laksen ca. 30 sek. på hver side og lad den køle af. Skær laksen i tynde skiver.

Skær bunden af de 2 salathoveder. Skyl og tør bladene godt. Del ansjosfileterne i halve.

Anret laksen og salaten på 10 tallerkner. Kom lidt ostemayo på hver tallerken og riv osten over anretningen. Drys med citronskal og peber og pynt med dild og kørvel. Server straks.

# tags

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.