Ingredienser
- 10 stk ØKOLOGISK CAFÉBOLLE, SKÅRET
- 2 stk Citron skæres i grove både
- 300 g babysalat
Torsk i orly-dej
- 1 kg torsk skåret i fileter
- 200 g mel
- 20 g olie
- 1 stk æg
- 1 dl øl
- 0,5 dl vand
- 20 g Salt
Fritterede jordskokker
- 300 g jordskokker skæres i tynde skiver
Syltede rødløg
- 300 g rødløg skæres i tynde skiver
- 2 dl eddike
- 2 dl Lidt sukker
- lidt Salt
Agurkedressing
- 1 stk agurk hakkes groft uden kerner
- 2 dl Creme fraiche 38 %
- 3 spsk Citron saft
- salt og peber
Fremgangsmetode
Torsk i orly dej
- Skær torsken i passende stykker på ca. 30-40 g. Drys med lidt salt og sæt dem på køl i 1 time.
- Bland imens de øvrige ingredienser bortset fra øllet til en ensartet og glat dej, lad den hvile på køl.
- Varm olien op. Dup torskestykkerne tør for væske, bland øllet i dejen, dyp torsken i dejen og læg den straks i olien. Frittér i ca. 2 min. og læg dem på affedtningspapir. Drys med salt.
Fritterede jordskokker
- Varm olien op. Tilsæt jordskokkerne og fritter dem i 1-2 min.
- Lægges på affedtningspapir og drysses med salt.
Syltede rødløg
- Kog eddike og sukker op og tilsæt løg. Koges i 1 min., hæld på patentglas, læg låg på og stil dem på køl.
Agurkedressing
- Rør det hele sammen og smag til med salt og peber.
Anretning
- Tø brødene efter anvisning.
- Smør over- og underboller med agurkedressing.
- Fordel babysalatblade på underbollerne.
- Læg syltede rødløg på.
- Anret med torsk i orly dej.
- Fordel friterede jordskokker ovenpå og læg overbollerne på.
- Server med en båd bagt citron.
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Lantmännen Unibake/Schulstad Bakery Solutions
Oensvej 28
8700 Horsens
Danmark
Tlf: 76284999