Fish & Chips Burger

Ingredienser

  • 10 stk ØKOLOGISK CAFÉBOLLE, SKÅRET
  • 2 stk Citron skæres i grove både
  • 300 g babysalat

Torsk i orly-dej

  • 1 kg torsk skåret i fileter
  • 200 g mel
  • 20 g olie
  • 1 stk æg
  • 1 dl øl
  • 0,5 dl vand
  • 20 g Salt

Fritterede jordskokker

  • 300 g jordskokker skæres i tynde skiver

Syltede rødløg

  • 300 g rødløg skæres i tynde skiver
  • 2 dl eddike
  • 2 dl Lidt sukker
  • lidt Salt

Agurkedressing

  • 1 stk agurk hakkes groft uden kerner
  • 2 dl Creme fraiche 38 %
  • 3 spsk Citron saft
  • salt og peber

Fremgangsmetode

Torsk i orly dej

  1. Skær torsken i passende stykker på ca. 30-40 g. Drys med lidt salt og sæt dem på køl i 1 time.
  2. Bland imens de øvrige ingredienser bortset fra øllet til en ensartet og glat dej, lad den hvile på køl.
  3. Varm olien op. Dup torskestykkerne tør for væske, bland øllet i dejen, dyp torsken i dejen og læg den straks i olien. Frittér i ca. 2 min. og læg dem på affedtningspapir. Drys med salt.

Fritterede jordskokker

  1. Varm olien op. Tilsæt jordskokkerne og fritter dem i 1-2 min.
  2. Lægges på affedtningspapir og drysses med salt.

Syltede rødløg

  1. Kog eddike og sukker op og tilsæt løg. Koges i 1 min., hæld på patentglas, læg låg på og stil dem på køl.

Agurkedressing

  1. Rør det hele sammen og smag til med salt og peber.

 

Anretning

  1. Tø brødene efter anvisning.
  2. Smør over- og underboller med agurkedressing.
  3. Fordel babysalatblade på underbollerne.
  4. Læg syltede rødløg på.
  5. Anret med torsk i orly dej.
  6. Fordel friterede jordskokker ovenpå og læg overbollerne på.
  7. Server med en båd bagt citron.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Lantmännen Unibake/Schulstad Bakery Solutions

Oensvej 28
8700 Horsens
Danmark
Tlf: 76284999

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.