Koreansk inspireret østershat burger

SERVERING

10 stykker

Ingredienser

  • 10 håndfulde POTATO BURGER BUNS
  • 3 håndfulde brøndkarse
  • 1 kg østershat

Koreansk inspireret marinade

  • 2 dl muscovadosukker
  • 2 dl lys sojasauce
  • 2 spsk riseddike
  • 2 spsk sesamolie
  • 3 fed hvidløg hakkede
  • 2 spsk sorte og hvide sesamfrø
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 dl vand
  • 1 spsk majsstivelse

Sesam mayo

  • 3 dl vegansk mayo
  • 1 spsk tahin
  • saften fra ½ lime

Lynmarineret grønt

  • 4 stk store Gulerod
  • 1 stk agurk
  • saft fra 1 lime
  • salt og peber

Fremgangsmetode

Marinade

  1. Tilsæt muscovadosukker, sojasauce, riseddike, sesamolie, hvidløg, sesamfrø og chili til en gryde.
  2. Bring gryden i kog.
  3. Pisk majsstivelse og vand sammen.
  4. Tilsæt stivelsesblandingen til den kogende marinade og lad den tykne.
  5. Tag den af blusset.

Marinerede, stegte østershatte

  1. Steg østershattene i rigeligt olie. Gerne i store stykker, under pres fra f.eks en gryde med vand.
  2. Når de er gyldne på den ene side, vendes de og steges gyldne på den anden, stadig under pres.
  3. Fjern presset og fordel rigeligt med marinade på østershattene.
  4. Vend dem og lad marinaden karamellisere.
  5. Steg og fortsæt med at tilsætte marinade til de er glinsende og helt møre.
  6. Skær østershattene i skiver.

Sesam mayo

  1. Rør alle ingredienser sammen.

Lynsyltet grønt

  1. Brug en kartoffelskræller til at lave lange papirtynde strimler af agurk og gulerod.
  2. Vend grøntsagerne med limesaft, salt og peber.

Anretning

  1. Varm bollerne i ovnen efter anvisning.
  2. Smør sesam mayo på over- og underbolle.
  3. Fordel brøndkarsen på underbollen.
  4. Læg rigeligt med østershatte på.
  5. Top med drænet, lynsyltet grønt og læg topbollen på.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Lantmännen Unibake/Schulstad Bakery Solutions

Oensvej 28
8700 Horsens
Danmark
Tlf: 76284999

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.