Julefrikadeller a la pariserbøf

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 1 tsk hakket grisekød 8-12% fedt, 100% DANSK®
  • 2 tsk Salt
  • 5 stk æggeblomme
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk allehånde
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • kværnet, sort peber
  • smør til stegning

vinaigrette

  • 4 stk pasteuriserede æggeblomme
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 4 spsk æbleeddike
  • Salt
  • kværnet, sort peber
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl olivenolie
  • 2 stk skyllet frisée-salat (1-2 stk)

tilbehør

  • 1 stk rødløg skåret i tynde skiver
  • 400 g syltede rødbeder skåret i tern
  • 8 spsk kapers
  • 8 spsk frisk peberrod

pynt

  • sprødstegte stænger af rugbrød

Fremgangsmetode

Rør det hakkede kød sejt med salt. Rør æggeblommer, fløde og krydderier i kødet. Form kødet til 30 små frikadeller. Lad smørret bruse op i en pande. Steg frikadellerne ca. 3-4 min. på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Hold dem lune. Pisk æggeblommerne med dijonsennep og æbleeddike samt salt, peber og sukker. Pisk olivenolie i, i en tynd stråle til du har en glat dressing. Vend dressingen med frisk frisée-salat og anret med julefrikadeller og tilbehør.

Servér med sprøde rugbrødsstænger.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Danish Crown Professional

Danish Crown Vej 1
8940 Randers SV
Danmark
Tlf: 89191919

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.