Italiensk suppe af danske kål og knolde med tomat-croutoner og salvie

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Suppe

  • 20 g finthakkede hvidløg
  • friskkværnet peber
  • 5 g olivenolie
  • 400 g grofthakkede løg
  • 5 g finthakket salvie
  • 2 liter grøntsagsbouillon eller kogevand fra kikærter, linser el.lign.
  • 1 kg kartoffel
  • 5 g Salt
  • 1 kg savojkål
  • 2 g hel kommen
  • 200 g skorper fra lagrede ost , fx digekrone eller parmesan hvis muligt

Tomat-croutoner

  • 2 g friskkværnet peber
  • 600 g daggammelt brød
  • 20 g olivenolie
  • 200 g Arla® Mozzarella revet 30+
  • 5 g finthakket salvie
  • 4 g Salt
  • 40 g tomatpuré

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 16700 kJ

Energifordeling:

Fiber: 81.5 g
Protein: 18 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 23 %

Fremgangsmetode

Suppe

Pil de 4-5 yderste mørke blade af savoykålen. Snit dem fint og sæt til side til senere. Varm olien i en tykbundet gryde og steg løgene heri i ca. 3 minutter under omrøring. Tilsæt hvidløg og kommen og steg i yderligere ca. 2 minutter. Skær resten af savojkålen i grove stykker og tilsæt den sammen med kartoflerne. Steg det hele et par minutter til kålen har taget en smule farve. Tilsæt fond, så grøntsagerne lige er dækket, og osteskorperne. Kog suppen under låg i ca. 10-15 minutter, til kartoflerne er møre, men stadig har bid. Sluk for varmen og tag osteskorperne op af gryden. Brug en stavblender til at tykne suppen, således at halvdelen af grøntsagerne blendes ud i suppen og resten giver suppen en chunky konsistens. Smag suppen til med hakket salvie, salt og peber.

Tomat-croutoner

Bland tomatpuré, olivenolie og hakket salvie i en skål. Pluk brødet i mindre stykker (ca. 5 x 5 cm) og vend dem i tomatblandingen, så al brødet bliver krydret. Spred brødstykkerne ud på bageplader, så de ligger i ét lag og bag det i ovnen til croutonerne er brune og sprøde. Drys mozzarella over croutonerne og bag til osten er smeltet og gylden.

Lynsteg imens den snittede savojkål på en meget varm pande til den har fået lidt farve.

Servering

Anret den varme suppe i store, dybe tallerkner. Top op med stegt kål og varme brødcroutoner.

Bagetid - croutoner

Ca. 10 min ved 180°.

Gratinering - croutoner

Ca. 10 min ved 180°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.