Ingredienser
- 10 Subs mørk brioche
Vada
- 6-8 stk mellemstore Bentje kartoffel
- 2 spsk olie
- 0,5 dl kokosmælk
- 2 stk æggeblomme
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk karrypasta
- 2 spsk rødløg finthakket
- 2 spsk friskhakket koriander
Grøn chutney
- 2 dl æbleeddike
- 300 g Rørsukker
- 500 g grønne æble skåret i både
- 2 stk finthakkede løg
- 4 stk kanel stænger
- 10 stk kardemomme kapsler
- 5 stk stjerneanis
Fremgangsmetode
Vada
Skræl kartofler, skær dem i mindre stykker og kog uden salt.
Pisk en fluffy kartoffelmos ved at tilsætte, olie, kokosmælk, og æggeblommer til en passende fast konsistens. Smag til med salt og peber. Tilføj bagepulver, gurkemeje, spidskommen og karrypasta. Vend forsigtigt grønne chilier samt rødløg og koriander heri.
Varm en dyb pande med olie og form mellemstore kugler af vadaen og steg dem i den varme olie til de får en gyldenbrun farve. Lad vadaen køle lidt af på en tallerken med køkkenrulle, til at opsuge det overskydende olie.
NB: Hvis kartoflerne ikke er melede kan det være en god idé at vende kartoffelkuglerne i en tempurdej inden fritering.
Grøn chutney
Kog æbleeddike og rørsukker op og tilføj de grønne æbler samt og løg. Lad det simre i gryden sammen med kanel, kardemommekapsler og stjerneanis i ca. 1 time.
Anretning
Tø brødene efter anvisning og smør toppen af brødet med olie og drys med friskhakkede koriander.
Varm brødene hurtigt i klaprister eller på grill, og smør bunden af brødet med grøn chutney. Kom og Vada ovenpå og top op med frisk koriander, mynteblade og rødløg.
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Lantmännen Unibake/Schulstad Bakery Solutions
Oensvej 28
8700 Horsens
Danmark
Tlf: 76284999