Gratineret spidskål med salvie og syrlige æbler

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 10 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g olivenolie
  • 20 g finthakket frisk salvie
  • 1200 g spidskål
  • 150 g Arla® cream cheese natural 70+ (34%)
  • 5 g rapsolie
  • 300 g æble i små tern, fx ingrid marie
  • 5 g æbleeddike
  • 10 g frisk salvie

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 2100 kJ

Energifordeling:

Fiber: 23 g
Protein: 15 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 33 %

Fremgangsmetode

Fjern de yderste, grove blade fra spidskålene. Del kålene i ca. 12 både og fjern stokken. Lad en pande blive godt varm. Steg spidskålene ved kraftig varme – ca. 1 min. på hver side. Kålene skal blive let brændte. Fordel spidskålene på en plade med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys med salt, peber og finthakket salvie. Skær osten i 6 skiver – og del dem i 2 trekanter. Læg en skive ost på hvert spidskål. Bag dem i ovnen til spidskålene er al dente og osten er gylden.

Kom olie og eddike i en skål og rør det godt sammen. Vend æbletern i blandingen. Anret spidskålene i et fad – og fordel æbletern og salvie på toppen. Server de lune spidskål straks.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 190° – varmluft.

# tags

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.