Gourmet Okse Burger – London Style

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 10 g POTATO BURGER BUNS
  • 1700 g oksekød min. 20% fedt, gerne over 50 dage for smagens skyld. Formet til 10 runde bøffer.
  • 300 g egebladsalat
  • 10 skiver god Cheddar ost

Tomatketchup

  • 5 stk modne tomat hakket groft
  • 2 spsk eddike
  • 2 spsk HP sauce
  • 2 tsk Salt
  • 1 stk finthakket løg
  • 1 stk fed hvidløg
  • 10 g tørret timian
  • lidt olie

Fermenterede løg

  • 400 g løg i skiver
  • 20 g Salt
  • 1 dl vand
  • 2 spsk eddike
  • 5 dl vand
  • 3 stk knuste peber korn

Fremgangsmetode

Tomatketchup

  1. Sautér løg, hvidløg og timian på panden.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det småsimre i 10-15 min.
  3. Smag til med salt og peber.

 

Fermenterede løg

  1. Kog salt, peberkorn og 1 dl vand op.
  2. Hæld det resterende vand i, for at køle lagen ned til stuetemperatur.
  3. Kom løg i et patentglas og hæld lagen over. Lad det stå ved stuetemperatur i 7 dage.
  4. Åben låget hver dag for at frigive trykket. Efter 7 dage kan det sættes på køl og er klar til brug derefter.

 

Bøffer

  1. Varm en pande op til den ryger. Læg bøfferne på panden og lad dem stege i 30 sek. Tryk dem flade under pres, vend dem og tilsæt en skive ost. Steg videre under låg i 30 sek. Steges evt. færdige i ovn v. 200°C til en kernetemepatur på 57°C.

 

Anretning:

  1. Tø brødene efter anvisning.
  2. Smør over- og underboller med ketchup.
  3. Fordel egebladssalat på underbollerne.
  4. Anret med bøf inkl. ost.
  5. Læg fermenterede løg på og læg overbollerne på.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Lantmännen Unibake/Schulstad Bakery Solutions

Oensvej 28
8700 Horsens
Danmark
Tlf: 76284999

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.