Glutenfri Vesterhavs burger med havtorn-mayo og salturt-crumble

Ingredienser

  • 10 kg Glutenfri burgerboller
  • 1,5 kg oksekød af god kvalitet
  • 200 g revet vesterhavsost
  • 200 g årstidens salat og kål (cafésalat)

Havtorn-mayo

  • 1 tsk god sennep
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 2 dl god olie
  • 35 g blendet havtorn
  • 1 spsk akaciehonning
  • Salt
  • peber

Salturt-crumble

  • 1 spsk friskpresset Citron
  • 1 spsk fintrevet citronskal
  • 75 g finthakket salturt
  • 150 g finthakket bacon

Fremgangsmetode

Hjemmelavet havtorn-mayo

Pisk æggeblommer sammen med sennep og eddike. Tilsæt olien lidt ad gangen og pisk indtil alt olie er optaget i blandingen. Smag mayoen til med blendet havtorn, akaciehonning, salt og peber.

Salturt-crumble

Bland citron, salturt og bacon sammen og steg det på en pande til det er sprødt. Det kan også bages i en ovn.

Hakkebøffer

Bland oksefarsen sammen med den revede Vesterhavsost og form 10 hakkebøffer ud af farsen. Steg bøfferne på en grilpande og drys dem med salt og peber.

Lav burgeren

Lun burgerbollerne efter anvisningen eller kør dem igennem en båndrister – en brødrister kan også bruges.

Smør bollerne med havtorn-mayo og læg cafésalaten på bunden. Læg hakkebøfferne ovenpå og slut af med salturt-crumble og låg. 

TIP! Servér Vesterhavs burgeren med glutenfri tilbehør (eks. mos, fritter, salat, rodfrugtchips eller lignende).

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Lantmännen Unibake/Schulstad Bakery Solutions

Oensvej 28
8700 Horsens
Danmark
Tlf: 76284999

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.