Fyldte tomater med korn og krydderurter

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 20 friske tomat
  • 12 g hakkede hvidløg
  • 300 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 12 g Groft salt
  • 200 g hakket zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 40 g hakket persille
  • 20 g olivenolie
  • 500 g hakket bladselleri
  • 20 g hakket kørvel
  • 100 g frisk gedeost
  • 400 g kogte hvedekerne , perlebyg eller andre kogte korn (ca. 200 g rå korn)
  • 20 g hakket basilikum
  • 20 g olivenolie

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 12920 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 9 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 53 %

Fremgangsmetode

Skær et låg af tomaterne og grav tomatfyldet ud med en teske (gem fyldet til suppe, sauce el.lign.).

Sauter bladselleri, løg og hvidløg ganske kort tid i olivenolie. Tag det af varmen og bland med kogte korn, fløde, gedeost, hakkede krydderurter, salt og peber. Smag til og kom fyldet i tomaterne. Kom tomaterne i et smurt, ovnfast fad og dryp dem med olivenolie. Bag tomaterne i ovnen til de er gyldne på toppen.

Server tomaterne varme eller kolde som selvstændig frokost/vegetarret eller som tilbehør til hovedmåltid.

Bagetid

15-20 min. ved 225°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.