Citronmarineret skinkesteg med søde bagte Ingrid Marie æbler

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • skinkesteg m/svær, tilsat lage, ridset i tern, 2,1 kg, Danish Crown Tender Pork
  • 3 Citron
  • 3 fed hvidløg
  • 5 kviste timian
  • 4 dl rapsolie
  • 3 spsk akaciehonning
  • 10 stk Ingrid Marie æble
  • 150 g stenfri svesker
  • 2 dl portvin
  • 75 g afskallede mandler
  • 1 kvist rosmarin
  • 120 g smør
  • Salt
  • friskkvernet peber

Fremgangsmetode

Pres saften fra citronerne. Blend alle ingredienserne til marinaden sammen til en cremet konsistens med en stavblender.
Hæld marinaden i en bradepande og læg stegene med indersiden ned i bradepanden.
Lad marinere natten over.
Steg stegene ved 200 °C i ca. 75 minutter indtil centrumtemperaturen når 65 °C. Lad kødet hvile i minimum 15 minutter inden de skæres i skiver.

Halvér æblerne på langs og fjern kernehusene.
Damp sveskerne møre i portvinen i ca. 4 minutter. Hak sveskerne groft og bland med mandlerne og finthakket rosmarin.
Varm ovnen ved 170 °C og kom fyldet i hulningere på æblerne. Læg en klat smør på hver af æblerne.
Bag æblerne møre i ca. 15-20 minutter.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Danish Crown Professional

Danish Crown Vej 1
8940 Randers SV
Danmark
Tlf: 89191919

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.