Chili- og vaniljemarineret skinkesteg med pikante gule ris, asiatisk syltede agurker og koriandercreme

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 2,8 Skinkesteg tilsat lage, 2.5kg

Asiatisk syltede agurker

  • 3 stk agurk
  • 1 stk rød chili skåret i tynde skiver
  • 2,5 dl riseddike
  • 2,5 dl tør hvidvin
  • 2,5 dl vand
  • 259 g sukker
  • 2 spsk korianderfrø

Koriandercreme

  • 2,5 dl Creme fraiche
  • 2,5 dl mayonnaise
  • 2 dl friskhakket koriander
  • 2 dl hvidløg finthakket
  • salt og peber

Pikante gule ris

  • 450 g almindelige ris
  • 250 g sort quinoa
  • olivenolie til stegning
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 1 stk gul chili finthakket

Pynt

  • Friske kviste af koriander

Fremgangsmetode

Sådan tilbereder du retten

Steg kødet efter anvisning. Lad stegen hvile i 10 minutter, inden den skæres i skiver. Skræl agurkerne, skær dem på langs og fjern den bløde midte. Skær agurkerne i mundrette både og snit chilien i tynde skiver. Bring eddike, hvidvin, vand og sukker i kog i sammen med korianderfrøene.

Hæld den kogende lage over agurker og chili og lad hele blandingen stå, indtil den har stuetemperatur. Bland alle ingredienser til koriandercreme sammen og smag til med salt og peber.

Kog ris og quinoa i letsaltet vand hver for sig efter anvisning på emballagen. Sigt vandet fra ris og quinoa og bland dem sammen. Varm en smule olivenolie i en pande og tilsæt karrypasta, gurkemeje og gul chili.

Vend ris og quinoa sammen på panden, indtil de er lune. Anret skiver af skinkesteg med pikante gule ris, asiatisk syltede agurker og koriandercreme. Pynt med frisk koriander. Server evt. dampede, grønne bønner til for et ekstra grønt pift til retten.

Tips

Asiatisk syltede agurker kan opbevares på køl i en lufttæt beholder i en uges tid.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Danish Crown Professional

Danish Crown Vej 1
8940 Randers SV
Danmark
Tlf: 89191919

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.