Broccolipuré med sprød salat af broccolistok, mandler og syltede rødløg

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 10 liter Groft salt
  • 3,5 liter vand
  • 1500 g broccoli
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 5 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 g rosmarinblade
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk hytteost 4%
  • 100 g rygeost

Syltede rødløg

  • 2,5 g Groft salt
  • 4 g sukker
  • 100 g rødløg i helt tynde skiver
  • 45 g æbleeddike
  • 28 g koldpresset rapsolie
  • 50 g grofthakkede mandel , fx saltede

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 14050 kJ

Energifordeling:

Fiber: 83.7 g
Protein: 21 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 30 %

Fremgangsmetode

Del broccoli i store buketter – gem stok. Bring vand og salt i kog i en stor gryde og kog broccolibuketterne uden låg i ca. 4 min. – til de er møre og stadig holder den grønne farve.

Del broccolien i store buketter – gem stokken. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kog broccolibuketterne – til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra og kom broccolien i en foodprocessor sammen med hytteost, rygeost, fløde og de øvrige ingredienser. Hak til en glat, grøn puré. Stil broccolipuréen tildækket i køleskabet til den er kold. Smag til.

Skær stokken i meget tynde skiver på langs med en tyndskræller og kom broccoliskiverne i koldt vand. Stil broccoliskiverne i køleskabet, så de bliver helt sprøde.

Syltede rødløg

Vend rødløget sammen med eddike, sukker og salt. Lad det trække i 10-15 min.

Tag broccoliskiverne op af vandet og tør dem i et viskestykke. Vend skiverne med rødløg, rapsolie og hakkede mandler. Kom broccolipureén i en skål og fordel løgblandingen på toppen. Server broccolipuréen med groft brød.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.