Auberginedip med tahin og persille

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 10 kg olie
  • 1 kg aubergine med top og skal
  • 6 g hvidløg
  • 40 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 6 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 30 g tahin (ristet sesampasta)
  • 40 g friskpresset citronsaft
  • 10 g hakket bredbladet persille
  • 40 g grofthakkede peanut
  • 60 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 200 g agurk - skåret i små tern
  • finthakket bredbladet persille
  • 100 g finthakket rødløg
  • 200 g cherrytomat - skåret i halve

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 7340 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 13 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 30 %

Fremgangsmetode

Pensl auberginerne med olie og bag dem bløde i ovnen.

Køl auberginerne let af. Skrab kødet ud af skallen – i så store stykker som muligt. Kom auberginekødet i en sigte og lad det dryppe af i ca. 2 min. Bland yoghurt, fløde, citronsaft og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Hak auberginekødet groft og vend det i dressingen. Smag til.

Anret auberginedippen og server tomater, agurk, rødløg. Pytn med persille.

Bage

Ca. 30-40 min. ved 200° – varmluft.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.