Vandbakkelser med vaniljecreme og praliné

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Vaniljecreme

  • 160 g koldt Lurpak® smør
  • 75 g sukker
  • 2 g husblas
  • 520 g mælk
  • 90 g æggeblomme
  • 1 stykker vaniljestang
  • 30 g majsstivelse

Craquelin

  • 50 g hvedemel
  • 50 g koldt Lurpak® smør
  • 50 g sukker
  • 50 g mandelmel

Vandbakkelser

  • 250 g æg
  • 150 g hvedemel
  • 100 g Lurpak® smør
  • 3 g sukker
  • 250 g mælk
  • 3 g Salt

Karamelliserede hasselnødder

  • 50 g vand
  • 100 g sukker
  • 100 g hasselnød

Glasur

  • 35 g vand
  • 215 g flormelis
  • 1 g Salt
  • 20 g hasselnødde praliné , fx callebaut hazelnut Praliné 50%

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 29340 kJ

Energifordeling:

Fiber: 20.5 g
Protein: 7 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 48 %

Fremgangsmetode

Vaniljecreme

Udblød husblassen i koldt vand. Kog mælk, sukker, vaniljekorn og -stang op. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen, og hæld den kogende mælkeblanding i æggeblandingen ad flere omgange. Sørg for, at det er godt blandet. Varm blandingen op til 86° under konstant omrøring. Knug vandet af husblassen og rør den i den varme mælkeblanding. Tilsæt koldt smør under omrøring – og rør til cremen er glat. Lad cremen stå på køl til næste dag.

Craquelin

Saml alle ingredienser, og rul dejen ud i cirka 3 millimeters tykkelse. Udstik dejen i cirkler på 4 cm og læg dem i fryseren.

Vandbakkelser

Kog mælk, smør, sukker og salt op. Tilsæt mel og rist dejen godt under konstant omrøring. Lad massen køle lidt ned, og rør æg i lidt ad gangen, så du er sikker på, at dejen optager det hele. Sprøjt dejen ud på hulplader (ca. 4-5 cm i diameter) og placer den frosne craquelin-cirkel ovenpå. Bag vandbakkelserne til de er gyldne. OBS: ovnen må ikke åbnes under bagning!

Karamelliserede hasselnødder

Kog sukker og vand til en sukkersirup. Skru lidt ned for varmen og tilsæt hasselnødderne. Kog siruppen op under omrøring – pas på at den ikke brænder på. Tag hasselnødderne af varmen, når både nødder og karamel er gylden. Hæld de karamelliseree nødde ud på bagepapir og lad dem afkøle. Opbevar de karamelliserede hasselnødder lufttæt.

Glasur

Rør alle ingredienserne sammen i en skål.

Anretning

Stik hul i bunden af vandbakkelserne, og sprøjt først vaniljecreme i, og dernæst et center af praliné. Sprøjt glasur på vandbakkelserne eller dyp toppen i glasuren. Pynt med karamelliserede hasselnødder.

Bagetid

Ca. 30 min ved 200°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.