Muslingesuppe

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 3 g friske blåmusling i skal
  • 300 g hvidvin
  • 150 g zittauerløg i grove stykker
  • 15 stilke bredbladet persille
  • 200 g tør hvidvin
  • 7 g Groft salt
  • 30 g hvedemel
  • friskkværnet peber
  • 50 g Lurpak® smør
  • 300 g Arla Pro® Flødefraiche 30%
  • 3 g ostindisk Karry
  • 2 stykker fennikel i halve, tynde skiver
  • 1 liter hønsebouillon

Pynt

  • bredbladet persille
  • fennikeltop

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 10280 kJ

Energifordeling:

Fiber: 10.2 g
Protein: 23 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 57 %

Fremgangsmetode

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring hvidvin, løg og persille i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål – gem kogelagen. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Smelt smørret i den rengjorte gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Rør mel i og bag blandingen godt sammen. Tilsæt bouillon og flødefraiche og bring suppen i kog under omrøring. Kom ½ liter kogelage og hvidvin i og bring atter suppen i kog. Tilsæt muslinger, fennikel, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til og server muslingesuppen i varme dybe tallerkener.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.