Fiskesuppe med safran, fennikel og tomat

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Ovnbagte tomater

  • 375 g tomat i både
  • 3 g Salt

Fiskesuppe

  • 300 g tør hvidvin
  • 7 g Groft salt
  • 100 g finthakkede zittauerløg
  • 30 g Lurpak® smør
  • 30 g Lurpak® smør
  • 700 g Arla Pro® Flødefraiche 30%
  • 10 stykker safrantråd
  • 900 g fiskebouillon
  • 30 g citronsaft
  • 300 g fennikel i tern (ca. 1 x 1 cm)
  • 5 g Groft salt
  • 800 g laks og hvid fisk, fx torsk

Pynt

  • fennikeltop , evt. suppleret med dild

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 15900 kJ

Energifordeling:

Fiber: 13.2 g
Protein: 20 %
Kulhydrat: 8 %
Fedt: 72 %

Fremgangsmetode

Ovnbagte tomater

Fordel tomatbådene på en bageplade, drys med salt og bag dem i ovnen.

Fiskesuppe

Steg løgene klare i smør. Tilsæt safrantråde og steg i yderligere ca. 1 min. Tilsæt bouillon og hvidvin og kog under låg ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt flødefraiche og kog i yderligere ca. 5 min. Kom smør og salt i og smag til.

Blancher fennikelternene. Lad dem dryppe af og vend dem med citronsaft.

Skær fisken i mindre stykker og læg dem på bageplader med papir. Drys med salt og bag dem.

Anret fennikel, fiskestykker og tomater i bunden af 10 skåle. Hæld den varme suppe på og pynt med fennikeltop. Server suppen rygende varm med brød.

Bagetid for tomater

Ca. 2 timer ved 100°.

Bagetid for fisk

Ca. 10 min ved 175°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.