Cube-cakes med pastinak og limetopping

SERVERING

20 stk

Ingredienser

Cube-cakes

  • 100 g æg
  • 100 g hvedemel
  • 75 g Rørsukker
  • 1 g fint salt
  • 25 g smør - smeltet
  • 4 g natron
  • 3 g stødt ingefær
  • 100 g revede pastinak
  • 40 g kokosmel

Bagte boghvedekerner

  • 50 g hel boghvede

Limetopping

  • 50 g Arla® Skyr 0,2%
  • 150 g Arla® cream cheese naturel 70+ (25%)
  • 50 g flormelis
  • 2 g fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 30 g skrællede limefrugt

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 9120 kJ

Energifordeling:

Fiber: 16.3 g
Protein: 9 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 41 %

Fremgangsmetode

Cube-cakes

Pisk æg og sukker sammen – til det er lyst og luftigt. Tilsæt det smeltede smør og rør det godt sammen. Vend hvedemel sammen med ingefær, natron og salt og rør det i dejen. Vend til sidst pastinak og kokosmel i dejen. Hæld det i en smurt form (ca. 20 x 30 cm). Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen afkøle i formen.

Bagte boghvedekerner

Kom boghvedekerner på en bageplade og bag i ovnen.

Limetopping

Blend flormelis og limefrugt til en jævn konsistens. Vend limefrugtblandingen sammen med flødeost, skyr og limeskal – til en jævn blanding.

Del kagen midt over. Fordel halvdelen af limetopping og ⅓ af boghvedekernerne på bunden. Læg den anden bund ovenpå og fordel resten af limetopping på kagen. Lad kagen hvile tildækket på køl ca. 1 time – eller til dagen efter. Del kagen i ca. 20 stykker (ca. 4 x 4 cm). Drys med resten af boghvedekernerne.

Bagetid for cube-cakes

Ca. 15 min. ved 175° – varmluft.

Bagetid for boghvedekerner

Ca. 10 min. ved 175° – varmluft.

# tags

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.