Røde linser med brunet smørcreme og grønkålschips

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Brunet smørcreme

  • friskkværnet peber
  • 200 g Lurpak® smør
  • 2 g Salt
  • 100 g Arla® cremefraiche 38%

Grønkålschips

  • 100 g grønkålsblad
  • 10 g Lurpak® smør
  • 2 g Salt
  • 200 g knoldselleri , skrællet og skåret i stave
  • 10 g finthakket hvidløg
  • friskkværnet peber
  • 100 g finthakket skalotteløg
  • 50 g Lurpak® smør
  • 250 g tørrede rød linse
  • 600 g grøntsagsbouillon
  • 8 stykker hel kardemommekapsel
  • 5 g hvidvinseddike
  • 3 g Salt
  • 10 g plukkede blade af bredbladet persille
  • 150 g rødløg

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 14350 kJ

Energifordeling:

Fiber: 34.5 g
Protein: 10 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 67 %

Fremgangsmetode

Brunet smørcreme

Brun smørret til det har en gyldenbrun farve. Lad det afkøle. Pisk smørret let og luftigt. Pisk cremefraiche i smørret og smag til med salt og peber.

Grønkålchips

Riv grønkålen i små stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med smeltet smør og drys med salt. Rist bladene i ovnen til de er sprøde.

Kog sellerien i letsaltet vand til den er mør.

Steg løg, hvidløg og kardemomme i smør. Tilsæt linser og bouillon og kog ved svag varme til linserne er bløde, men stadig har lidt bid. Tag linserne af varmen og lad dem afkøle. Smag til med eddike, salt og peber.

Servering

Vend linserne sammen med selleristave, rødløg og persilleblade. Server med toppe af brunet smørcreme og grønkålschips.

Bagetid

Ca. 5 min ved 160°.

# tags

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.