Krebinetter med grov jordskokkepuré og tranebærkompot

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 1 tsk grise- og kalvekød 8-12% fedt, 100% DANSK®
  • 2 tsk Salt
  • 1 dl hakket, bredbladet persille
  • kværnet peber
  • 2 dl letmælk
  • 300 g rasp
  • hvedemel
  • 4 stk sammenpiskede æg
  • smør til stegning
  • olie til stegning

jordskokkepuré

  • 25 g smør
  • 1,4 kg skrællede jordskokker
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk bananskalotteløg
  • 2 dl piskefløde
  • 0,5 liter æblemost
  • Salt
  • hvid peber
  • 1 stk saft fra Citron (smages frem)

tranebærkompot

  • 500 g tranebær evt. fra frost
  • 250 g Rørsukker

Fremgangsmetode

Lad smørret bruse op i en gryde. Rist jordskokkerne sammen med løg og hvidløg, til de begynder at tage farve. Tilsæt æblemost og kog jordskokkerne møre. Sigt væden fra og hæld den i en gryde sammen med fløden. Giv æblefløden et opkog og kog den ind til den halve mængde. Blend jordskokkerne til en glat konsistens med en stavblender mens du hælder æblefløde i. Smag til med citronsaft samt salt og peber. Hold puréen lun. Kog tranebær op med rørsukker og lad det simre i ca. 10 min. i en gryde uden låg.

Rør det hakkede kød sejt med salt. Bland kødet med hakket persille, kværnet peber, mælk og en tredjedel af raspen. Form kødet til 16 krebinetter. Vend krebinetterne i mel, æg og det resterende rasp. Steg krebinetterne i en blanding af smør og rapsolie ved jævn varme, til de er gyldne og gennemstegte – ca. 5-6 min.

Anret og servér de stegte krebinetter med jordskokkepuré og tranebærkompot.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Danish Crown Professional

Danish Crown Vej 1
8940 Randers SV
Danmark
Tlf: 89191919

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.