Viden om vanilje: Tahitensis

Imponerer med sin størrelse, høje fugtighed og florale duft, men...

08. marts 2025

Viden om vanilje: tahitensis

…en del af duften er flygtig og forsvinder ved opvarmning.

Vidste du, at Tahiti-vanilje slet ikke stammer fra Tahiti? Tahitensis har sin oprindelse i Mellemamerika og er en naturligt opstået hybrid mellem sorterne planifolia og odorata. Den er endnu ikke fundet vildt i naturen, men dyrkes kommercielt i bl.a. Tahiti og Papua Ny Guinea.

Tahitensis adskiller sig fra bourbonvanilje (planifolia) med sin voldsomt florale og parfumerede duft. Den indeholder aromastoffer som anisaldehyd og anisylestere, der giver den karakteristiske smag af lakrids. Tahitensis har et lavere vanillinindhold end planifolia, så du skal bruge lidt mere for at få den samme smag.

Tahitensis er ideel til fløde- og mælkebaserede desserter som risalamande, koldskål og panna cotta. For at bevare smagsnuancer bør den ikke opvarmes – tilsæt den i stedet til lune eller kolde retter.

Tahitensis har et naturligt vandindhold på over 40 %, hvilket gør den blød og saftig. Det betyder også, at den kan have nogle lange, tynde fibre, som kan være synlige i desserter. De kan dog let sies fra – eller nydes som en del af vaniljens karakter.

# tags

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Mette Ravn Vanilje

Horserødvej 17
2100 København Ø
Danmark
Tlf: +45 41281002

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.