X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Den store klimadatabase

I mangel på en anerkendt fælles beregningsmetode og fælles data, udgav klimatænketanken Concito i 2021 Den store klimadatabase.

Den store klimadatabase version 1 er udgivet af CONCITO i samarbejde med 2.-0 LCA consultants og med støtte fra Salling Fondene. Databasen er den første offentligt tilgængelige database i verden med ensartede, detaljerede og transparente beregninger af det gennemsnitlige klimaaftryk fra forskellige fødevarer. 

For alle produkter er udledningen opdelt i landbrug, indirekte arealanvendelse (ILUC), forarbejdning, emballage, transport og detailhandel.

Den store klimadatabase giver virksomheder, myndigheder og borgere fri adgang til livcyklusanalyser af klimabelastningen fra 500 af de mest almindelige fødevarer på det danske marked. Databasen kan belyse klimaeffekten af fødevareforbruget og bidrage til at fremme mere klimavenlige madvaner.

Klimadatabasen kan findes her https://denstoreklimadatabase.dk/

Den Store Klimadatabase er et meget nemt tilgængelig arbejdsværktøj, men man bør dog være opmærksom på, at klimadatabasen er beregnet på en metode, der på flere måder afviger fra, hvordan klimaaftryk typisk beregnes. Så det kan være svært at sammenligne Den store klimadatabases resultater med beregninger foretaget med udgangspunkt i EU´s metode, der beregnes anderledes.

Ligeledes skal man være opmærksom på at Den store klimadatabase er beregnet som de gennemsnitlige klimaaftryk fra 500 varer. Det betyder, at, inden for eksempelvis tomatproduktion, vil der være produktionsmetoder, der udleder betydeligt mere end andre, men i første omgang skelnes ikke mellem drivhus og friland eller mellem økologisk og konventionel produktion, men alene ud fra gennemsnittet.

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.11.2024

Har du styr på julens bagværk?

Den er go’ nok! Julen står for døren, og før man ved af det, kimer det til julefest og julebag.

05.11.2024

Nye plantebaserede serveringer til sæsonen

– til dig, der skaber madoplevelser hver dag.

05.11.2024

Skab nye smagsoplevelser med ribs, tyttebær og kirsebærsauce

I jeres professionelle køkken er ribs, tyttebær og kirsebærsauce fantastiske ingredienser.

05.11.2024

Hvordan lyder bæredygtighed i dine ører?

Hør podcast-serien ’Til Bords’ om bæredygtighed i køkkenet og få konkrete råd, du kan bruge i hver

28.10.2024

En plan for klimaindsatsen

Hvordan kan fødevareindustrien tage ansvar for klimaforandringerne og gøre en positiv forskel?

01.10.2024

Hold fingeren på bagepulsen med Valsemøllen!

Opdag de nyeste trends inden for bagning og de hotteste tendenser på sociale medier.

23.09.2024

On Trend Menus 2024

Få de nyeste trends inden for foodservice samt inspiration og opskrifter til at implementere dem!

23.09.2024

Grab & Go - Mad på farten

Mangler du inspiration til mad på farten? Så læs den nye folder med opskrifter og idéer til Grab&Go!