Koldtvandsrejer er meget mere end den traditionelle rejecocktail – en retro-forret, som dog er gået hen og blevet moderne igen.
Her får du ideer til, hvordan du får succes med rejer.
Den grønlandske reje lever i de iskolde farvande i Nordatlanten og Det Nordlige Ishav. I det iskolde vand vokser rejen meget langsomt og udvikler en mild, sødlig smag og en let bitterhed, som er typisk for skaldyr.
Rejen har en kompleks smag af både umami, sødme og bitterhed, så den udgør nærmest et måltid i sig selv. Rejer er dog også ideelle at kombinere med andre smage, f.eks. frisk og syrligt som lime og citron (den klassiske smagskombination) eller med mildt krydrede, aromatiske og friske smage fra det internationale køkken, som giver den fulde smagsoplevelse.
Hvis man vil servere en velkomponeret ret med rejer, bør målet være at benytte alle fem grundsmage, så resultatet bliver et tilfredsstillende og afbalanceret måltid eller mellemmåltid.
Eksempler på ingredienser, der er gode at kombinere med rejer, er grøntsager som fennikel og jordskokker, der tilfører sprødhed og dybde, eller søde og syrlige frugter som æble, melon, ananas og mango. Cremede ingredienser som surmælksprodukter, kokosmælk og naturligvis avocado er andre fremragende partnere.
Rejer er en supersund spise, som ifølge trendprognosebureauet Pearlfisher passer perfekt ind i det moderne køkken, hvor sundhed står højt på dagsordenen. Rejer er rige på protein og fattige på fedt, og det gør dem til et sundt valg, som også er nemt og praktisk.
Den sunde reje
Med sit lyserøde og hvidstribede kød og sin krumme form ligner rejen næsten en lille skulptur. Rejer vil altid tage sig flot ud på en tallerken, en buffet eller i en snack. De er derfor ideelle som pynt til milde og cremede retter, retter med lyst eller mørkt kød og naturligvis til retter med fisk og skaldyr som fiskefilet, torsk, hellefisk, hummer eller snekrabbe.
Brug små eller store rejer og spiselige blomster som dekoration – det giver et eventyrligt udseende. Prøv også at kombinere rejer med de rester, du måtte have i køleskabet, eller prøv denne asiatisk inspirerede opskrift med sursød dip, der matcher det bitre, salte og umami fra fyldet i de friske forårsruller.
Lad ikke en god råvare gå til spilde – smid ikke rejeskallerne ud! Ligesom med mange typer af ben kan man bruge rejeskaller til at lave en smagfuld bouillon, som er den perfekte basis i risotto, saucer eller supper.
Vi tilbyder et stort udvalg af rejer – frosne eller i lage, med eller uden skal og i forskellige størrelser. Få det fulde overblik over mulighederne her.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Royal Greenland
Hellebarden 7
9230 Svenstrup J
Danmark
Tlf: 98154400