Fremgangsmetode

Udskriv

Antal

10 stk. rugbrød

Lav iblødsætningen dagen før.

Fremgangsmåde

Alle ingredienser hældes i æltekar el. rørekedel med spartel.

Dejtemperatur:28-30°C
Æltetid:20 min. langsomt + 1 min. langsomt
Liggetid:30 min. i æltekar/rørekedel. Derefter køres 1 min. ved langsom hastighed inden afvejning.
Dejvægt:1.100 g
Form:1.8 l. Rugbrødsform
Opslåning:Må ikke opslåes som franskbrød, men skal opvirkes og rulles ud som aflangt brød.
Hævetid:45-50 min.
Bagetemperatur (vejl.) :Stikovn: Indsættes ved 250°C faldende til 180°C med damp. Gastroovn: Indsættes ved 230 °C faldende til 170-1600°C.
Bagetid (vejl.):Ca. 50-55 min. (kernetemperatur på min. 96°C)

TIP: RUGBRØD OVER FROST OG KØL

Rugbrød over køl:

Dejen æltes som normalt - med dejtemperatur på 28-30°C.

Stilles på køl (5°C) tildækket.

Dagen efter tempereres brødene i bageriet til kernetemperatur på ca. 15°C - stadig tildækket.

Hæves derefter i raskeskab om nødvendigt.

Bagetemperatur og bagetid som normalt.

Rugbrød over frost:

Dejen æltes som normalt - med dejtemperatur på 28-30°C.

Stilles på frost (-18°C) tildækket.

Stilles på køl (5°C) tildækket dagen før de skal bages.

Dagen efter tempereres brødene i bageriet til kernetemperatur på ca. 15°C - stadig tildækket.

Hæves derefter i raskeskab om nødvendigt.

Bagetemperatur og bagetid som normalt.

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Iblødsætning

Opskrift

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.