Grønlangkål er fra Vestjylland, øllebrød er fra Lolland-Falster, og Sol over Gudhjem er fra Bornholm. Hver egn i Danmark har sin madkulturhistorie. De fleste egnsretter er oprindelig fattigmandskost, hvor man har brugt ingredienserne på en måde, som den pågældende egn kunne tilbyde.

Når du sætter egnsretter på buffeten, vækker du ikke kun appetitten, men også stærke følelser. De knytter sig til minder og erindringer om, hvordan opskrifterne fra forskellige danske egne skal tilberedes og smage. Nogle vil mene, at der kun er én måde og ingen anden. I dag tør mange godt eksperimentere og give egnsretterne et moderne twist. Uanset hvad du vælger, får du masser af hjælp fra Orkla Foods klassiske produkter, som passer godt sammen med de gamle danske egnsretter.

Se opskrifter på kendte egnsretter her.

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.