Ymer-is med æbler og creme på brunet smør

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Marinerede æbler

  • 50 g citronsaft
  • 50 g sukker
  • 5 stykker æble

Ymer-is (til ismaskine)

  • 42 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 75 g sukker
  • 195 g Arla Harmonie® økologisk sødmælk 3,5%
  • 33 g skummetmælkspulver
  • 150 g dextrose/druesukker
  • 7 g is-stabilisator
  • 500 g Arla Harmonie® økologisk ymer 3,5%

Brunet smør-creme

  • 125 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 60 g brunet Lurpak® smør
  • 100 g sukker
  • 2 g husblas
  • 60 g æggeblomme
  • 0,5 stykker vaniljestang - kornene heraf
  • 125 g Arla Harmonie® økologisk sødmælk 3,5%
  • 3 g Salt
  • 200 g hakket hvid chokolade

Pynt

  • frisk citrontimian
  • ristede hasselnød

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 20160 kJ

Energifordeling:

Fiber: 11 g
Protein: 6 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 42 %

Fremgangsmetode

Marinerede æbler

Skær æblerne i tern eller lav kugler med et parisiennejern. Vend æblestykkerne i sukker og citronsaft og vakuumer dem evt. i et par timer.

Ymer-is (til ismaskine)

Bland alle ingredienserne, med undtagelse af ymeren, og varm det op til 86° under omrøring. Lad blandingen køle ned et par timer. Tilsæt ymer og kør den på ismaskine.

Brunet smør-creme

Kog sødmælk, piskefløde, vaniljekorn og salt op og stil blandingen til side. Karamelliser sukkeret i en anden gryde og deglacér med fløden, når den er helt gylden. Legér blandingen med æggeblommer til 82°. Tilsæt hvid chokolade og husblas, og stavblend blandingen til chokoladen er smeltet. Blend til sidst den brunede smør i. Stil cremen på køl et par timer før brug.

Anretning

Kom den brunede smør-creme på tallerkenen, og anret æbler, citrontimian og ristede hasselnødder herpå. Placer ymer-isen på tallerknen og server.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.