Ymer-is med æbler og creme på brunet smør
SERVERING
10 portioner
Marinerede æbler
Ymer-is (til ismaskine)
Brunet smør-creme
Pynt
Energiindhold for hele retten: 20160 kJ
Energifordeling:
Fiber: 11 g
Protein: 6 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 42 %
Skær æblerne i tern eller lav kugler med et parisiennejern. Vend æblestykkerne i sukker og citronsaft og vakuumer dem evt. i et par timer.
Bland alle ingredienserne, med undtagelse af ymeren, og varm det op til 86° under omrøring. Lad blandingen køle ned et par timer. Tilsæt ymer og kør den på ismaskine.
Kog sødmælk, piskefløde, vaniljekorn og salt op og stil blandingen til side. Karamelliser sukkeret i en anden gryde og deglacér med fløden, når den er helt gylden. Legér blandingen med æggeblommer til 82°. Tilsæt hvid chokolade og husblas, og stavblend blandingen til chokoladen er smeltet. Blend til sidst den brunede smør i. Stil cremen på køl et par timer før brug.
Kom den brunede smør-creme på tallerkenen, og anret æbler, citrontimian og ristede hasselnødder herpå. Placer ymer-isen på tallerknen og server.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000