Denne type brød kræver proteinrigt mel, som italiensk blød hvede, blandet med durummel, og lang tids æltning, så de får lange fine hinder og store huller. Brødene kan krydres med fennikel eller anisfrø. Dejen skal laves således, at den er så blød, som den kan blive, uden at hænge i fast i fingrene. Hvis man skal spise dem lige med det samme, er det lækkert at blande lidt olivenolie i dejen.
Opløs gæren i det lunkne vand, ælt resten af ingredienserne i og ælt, til dejen er helt elastisk og boblende. Hvis dejen bliver for stiv, ælter man mere vand i.
Lad den hæve lunt og til mindst dobbelt størrelse i ca. 30 minutter under et fugtigt klæde.
Mens dejen hæver første gang, trækker man dejen ind over den selv nogle gange, ligesom når man pakker en gave ind. Det strækker proteinet yderligere og laver store huller i det færdige brød.
Del dejen i 16 flade boller og lad hæve igen i ca. 15-20 minutter.
Varm ovnen op til 250 grader med plader eller bagesten i.
Træk hver bolle ud til en stor, tynd cirkel, ligesom en pizza, så tynd det kan lade sig gøre.
Læg brødene på den varme bageplade og bag i ca. 8 minutter, til de får brune pletter og er gennembagt.
Læg dem i en stak med et viskestykke over, så de holder sig bløde.
Man skal ikke overfylde ovnen, hellere bage en eller to ad gangen, så de får varme nok. Hele bagningen er klaret på en halv time.
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.
Unilever Food Solutions
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Danmark
43284100
Se profil
Besøg websitet
For at kunne lave din egen inspirationsmappe med opskrifter og andet materiale fra Madværkstedet, så skal du enten logge på med din Facebook-konto, oprette en konto manuelt eller logge ind.