Stjerneskud

TID

25 minutter

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 10 stk Rødspætte færdigstegt 70-100g MSC
  • 10 stk Rødspættefilet u/skind 80-120g MSC
  • 10 skiver Røget laks Never Frozen 900-1400 gr
  • 300 g Nordatlantiske koldtvandsrejer
  • 250 g Stenbiderrogn sort MSC 250g
  • 20 stk grønne asparges
  • 10 stilke dild
  • 10 blade romainesalat
  • 10 skiver fuldkornsbrød
  • 5 dl Thousand Island-dressing
  • 1 stk Citron
  • salt og peber

Fremgangsmetode

Snit og blancher de grønne asparges i saltet vand i 4 min. og læg dem i isvand.

Læg de optøede, foldede rødspætter i en gastrobakke, salt dem og læg stanniol over. Sæt bakken i ovnen og bag i 8 min. ved 165 °C.

Rul de røgede lakseskiver sammen en og en og stil dem til side.

Rist brødet og smør det evt. med smør. Fordel salatbladene på brødet og læg herefter de panerede rødspætter og dampede rødspætter på. Pynt med laks, asparges, drænede rejer, stenbiderrogn og grofthakket dild.

Server straks med dressing og citronbåde.

TIP!

Varm evt. de færdigstegte panerede rødspætter i ovnen direkte fra frost, ca. 9 min. ved 230 °C.

Lav din egen Thousand Island-dressing ved at blande halv mayonnaise med halv creme fraiche. Smag blanding-en til med paprika, engelsk sauce, tomatpuré, sukker, salt og peber.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Royal Greenland

Hellebarden 7
9230 Svenstrup J
Danmark
Tlf: 98154400

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.