Ingredienser
Rugbrøds-falafel
- 400 g revet eller groft blendet rugbrød
- 200 g broccoli
Marinade
- 60 g god olivenolie
- 15 g Salt
- 5 g peber
- 20 g hvidløg
- 40 g tahin
- 30 g peanutbutter
Øvrige
- 10 stk Buffalo Burgerboller skåret
- 300 g salat
- 100 g syltede rødløg
Fremgangsmetode
Blendt alle ingredienserne til marinaden, så den er ensartet i konsistensen. Vend rugbrød, persille og broccoli sammen i en stor røreskål, så det er godt fordelt. Hæld marinaden over og rør det godt sammen til det har en ensartede konsistens og ligner en fars. Stilles på køl/frost i 30 min.
Den kolde masse formes til runde kugler på ca. 20-25 g/ styk. Tryk dem lidt flade, hvis de skal bruges til sandwich. Hvis de skal i salat skal de bare være runde. Stilles på frys inden fritering i min. 30 min. og gerne længere. Det er vigtigt, at de kolde inden de friteres.
Varm olie i en gryde op til 180°C. Fritér dem i ca. 2 min eller til de er sprøde. Lægges på sugende papir, drys evt. med lidt spidskommen og salt inden servering.
Saml sandwichen med salat, syltede rødløg og rugbrøds-falafel
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Lantmännen Unibake/Schulstad Bakery Solutions
Oensvej 28
8700 Horsens
Danmark
Tlf: 76284999