Salat af grønne bønner med urtesaltet kylling, merian og hvide bønner

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Urtesaltet kylling

  • 3 g Groft salt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 1 g knuste laurbærblad
  • 3 g finthakkede frisk timianblad
  • 1 kg økologiske kyllingeoverlår og underlår uden skind (500 g færdigtilberedt)

Dressing

  • 20 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 3 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g friskpresset citronsaft
  • 100 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 100 g hjemmelavet mayonnaise
  • 5 g 5 g finthakkede frisk merianblad
  • 300 g hvid bønne kogt med hvidløg og chili (ca. 150 g tørrede hvide bønner)
  • 500 g nippede grøn bønne kogt i letsaltet vand
  • 10 g fintsnittet purløg

Tilbehør

  • 400 g rugbrød

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 12350 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 24 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 38 %

Fremgangsmetode

Dag 1 - Urtesaltet kylling

Kør salt, peber, timian og laurbærblade i en foodprocessor og bland kyllingelårene med krydderierne. Lad lårene marinere til næste dag.

Daf 2 - Urtesaltet kylling

Steg kyllingelårene i ovnen – til kødet er gennemstegt. Lad kyllingen køle af, pil kødet fra benene og skær det i mindre stykker.

Dressing

Bland en dressing af mayonnaise, skyr, fløde, citronsaft, merian, salt og peber.

Vend grønne og hvide bønner i dressingen og til sidst kyllingen. Smag det hele til og tilsæt evt. mere merian, salt og peber. Anret på et stort fladt fad og drys med løgtop eller purløg.

Stegetid

1-1½ time ved 150°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.