Rugmild rugbrød

SERVERING

1 portioner

Ingredienser

Opskrift

  • 6300 g RugMild 100/0 NaturAks
  • 70 g gær
  • 4750 g vand

Fremgangsmetode

Rugmild blandingen giver et mildt, børne- og ældrevenligt rugbrød uden kerner, som er let sødet med brun farin og sirupsmalt.

Dejtemperatur: 28-30 grader.

Æltetid: 15 min. langsomt.

Liggetid: 30 min. i kedlen/æltekarret. Derefter køres 1 min. ved langsom hastighed inden afvejning.

Dejvægt: 1.100 g.

Form: Aluform 75165.

Dekoration: Drysses evt. med melblanding og markeres med skrabelærred i harlekinmønster.

Hævetid (vejledende): 40-45 min.

Bagetemperatur (vejledende): Bageriovn: 250 grader, faldende til 180 grader. Damp ved indsætning. Gastroovn: 230 grader, faldende til 170 grader. Damp ved indsætning.

Bagetid (vejledende): 50-55 min. De sidste 5 min. med åbent spjæld. (Kernetemp. min. 96 grader).

Tip: Tilsæt op til 10% på melmængden af selvvalgte fedtholdige frø/kerner som fx græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø osv. Dette tip kan bruges til alle vores rugbrødsblandinger.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Valsemøllen

Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.