Syltede svampe
Kog eddiken op med honning, citrontimian salt og peber. Reducer til ca. halvdelen.
Bræk svampene i mindre stykker og vend dem i eddikelagen. Lad dem simre under låg i ca. 10 min. og kom dem på glas. (Svampene kan spises med det samme, men kan også laves et par dage i forvejen.)
Syltede blommer
Halver blommerne, fjern stenene, og skær dem i kvarte.
Kog vandet op med sukker, citronsaft, ingefær i skiver og rosmarin.
Tilsæt blommerne og lad det simre i 1 minut. Kom blommerne på glas, og lad dem trække på køl. (Blommerne kan laves flere uger i forvejen – de skal dog stå på køl.)
Fermenteret rødkål (fermentering 20 til 25 dage)
Skær rødkålen i strimler på et mandolinjern. Massér strimlerne med groft salt til kålen begynder at smide væske, det tager ca. 10 min. Kom kålen på patentglas med nelliker og kanel.
Det er vigtigt at væsken dækker kålen. Lad kålen fermentere 20-25 dage ved stuetemperatur. OBS! Låget skal åbnes hver dag for at tage trykket af, ellers kan glasset sprænge. Opbevar herefter kålen på køl til det skal bruges.
(Alternativt: Kan kålen koges op i en syltelage 3 dl. vand, 3 dl. eddike og 300 g. sukker og så trække på køkkenbordet natten over)
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.
Royal Greenland
Hellebarden 7
9230 Svenstrup J
Danmark
98154400
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet
For at kunne lave din egen inspirationsmappe med opskrifter og andet materiale fra Madværkstedet, så skal du enten logge på med din Facebook-konto, oprette en konto manuelt eller logge ind.