Rødbeder i cremet salat med syltede citrusfrugter og forårstopping

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 5 g hvidløg
  • 2 g friskkværnet peber
  • 20 g olivenolie
  • 5 g sukker
  • 10 g grofthakket bredbladet persille
  • 250 g løg
  • 400 g flået hakket tomat
  • 50 g saltede Citron eller indian lime pickles
  • 10 g grofthakkede korianderblad
  • 5 g Salt
  • 7 g korianderfrø
  • 900 g kogte rødbede skåret i både
  • 15 g finthakket dild
  • 80 g rødløg skåret i meget tynde både
  • 100 g radise i skiver
  • 150 g ESSENS ymer
  • 30 g grofthakket ramsløg

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 4500 kJ

Energifordeling:

Fiber: 36.6 g
Protein: 14 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 27 %

Fremgangsmetode

Rist korianderfrøene i varm olie i ca. 1 minut. Tilsæt løg og steg til løgene er møre. Tilsæt tomat, hvidløg, sukker, salt og peber og lad det hele simre i ca. 15 minutter. Tilsæt saltede citroner og kog i yderligere ca. 10 minutter. Tilsæt persille og koriander og afkøl sovsen.

Bland de kolde rødbeder og den kolde sovs med dild og rødløg. Smag evt. til med flere krydderier. Sovsen må gerne være krydret og syrlig, så den skaber kontrast til de søde rødbeder. Salaten bliver kun bedre af at stå nogle timer før servering, eller lav den evt. dagen før.

Servering

Anret rødbederne på et stort fad og dryp med yoghurt, så den danner hvide striber i sovsen, men bland ikke så meget, at det hele bliver lyserødt. Top med radiser og ramsløg og server.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.