Ørredfilet bagt med brøndkarse-skyr og ærter francaise med nye kartofler

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 2 g Groft salt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 200 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 80 g grofthakket fransk brøndkarse
  • 1000 g ørredfilet
  • 2,5 g Groft salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 200 g grofthakket skalotteløg
  • 200 g vand
  • 30 g ærteskud
  • 300 g øl
  • 1 kg kartoffel i 1½ cm tern
  • 100 g bacon i små tern
  • 500 g friske Ært

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 11800 kJ

Energifordeling:

Fiber: 48.6 g
Protein: 43 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 19 %

Fremgangsmetode

Læg fisken på en smurt bageplade. Gnid fisken med saltet. Rør skyr, brøndkarse og peber godt sammen og smør det ovenpå fisken. Det er vigtigt at der er skyr på HELE fisken, så holdes der bedre på saften i fisken. Bag fisken i ovnen – til kødet kun lige har sat sig. Kødet må gerne være lidt klart i kødet, det afhænger af fiskens størrelse. Lad gerne fisken trække 10 min. før servering.

Steg bacon i en gryde så fedtet smelter og tilsæt de hakkede løg og steg dem blanke med bacon.
Tilsæt øl og vand og kog det lidt ind. Tilsæt kartoffeltern og lad dem koge nogle minutter til de er færdige, men stadig har bid. Vend til sidst ærterne i frikasseen og smag evt til med lidt ekstra salt og peber.

Anret fisken på et stort, dybt fad og anret frikassé omkring fisken. Top op med masser af friske ærteskud.

Tip

Server fx med groft brød eller en sprød salat.

Bagetid

10-20 min. ved 190°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.