Ingredienser
- 5000 g Tosca Farina 100/0, NA
- 80 g Økologisk gær (40 g tørgær)
- 130 g Salt (tilsættes de sidste 2 min. af æltetid)
- 3800 g Vand (600 g. vand tilbageholdes og tilsættes senere)
NÆRINGSINDHOLD
NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G
| Energi | 898 kJ / 215 kcal |
| Fedt | 0,9 g |
| – mættede fedtsyrer | 0,1 g |
| Kulhydrat | 42,5 g |
| – heraf sukkerarter | 0,5 g |
| Kostfibre | 2,3 g |
| Protein | 7,1 g |
| Salt | 1,56 g |
Fremgangsmetode
Introduktion
Brug samme grunddej til mange forskellige typer økologiske brød fra focaccia til italienske baguettes, rustikke sandwichstykker, panini, frokostpizza og meget mere.
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienser i æltekar el. rørekedel med dejkrog, på nær 600 g vand og 130 g salt.
| Dejtemperatur: | 25-27°C. |
| Æltetid: | 5 min. langsomt, 5 min. hurtigt/mellem hastighed, 1 min. langsomt (tilsæt 600 g. vand imens), 5 min. langsomt (tilsæt 130 g. salt de sidste 2 min. af æltetiden) |
| Liggetid: | 60 min. i olieret dejkasse ved koldhævning. 120 min. i olieret dejkasse hvis bages samme dag. |
| Dejvægt: | Brød: 650 g. Baguettes: 400 g. Stykker: 120- 150 g. |
| Dekoration: | Økologisk Tosca Farina. |
| Hævetid: | Ca. 60 minutter hvis stykkerne bages samme dag. Ved koldhævning: Sæt pladerne en time på frost, og derefter på køl 5°C, tildækket (i stikvogn med poser over) til dagen efter. Tag brødene ud fra køl. Lad brødene hæve til ønsket størrelse (til de har en kernetemperatur på 15°C). |
| Bagetemperatur (vejl.): | Stikovn: Indsættes ved 230°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 210°C. Gastroovn: Indsættes ved 210°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 170°C. Herdovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 230°C. |
| Bagetid (vejl.): | Brød: 30 min. + 10 min. med åbent spjæld. Baguettes: 20 min. + 5 min. med åbent spjæld. Stykker: 15 min. + 5 min. med åbent spjæld. |
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300