Makaroni med sølvbeder, grillede grønne asparges og nældepesto

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Nældepesto

  • 2 g hvidløg
  • Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g rapsolie
  • 25 g Arla® Tistrup Digekrone 48+ (30%)
  • 50 g blade af brændenælde

Kålsalat

  • 2 g Groft salt
  • 100 g små tynde nye rabarber
  • 800 g fintsnittet spidskål
  • 2 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g olivenolie
  • 400 g rensede grøn asparges

Makaroni

  • 800 g tørret pasta , fx makaroni
  • 20 g finthakkede hvidløg
  • 300 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • friskkværnet peber
  • 250 g fintsnittede skalotteløg i meget tynde både
  • 25 g smør
  • 300 g grøntsagsbouillon
  • 3 g Salt
  • 600 g rensede sølvbedeblad i forskellige farver
  • 10 g hakkede frisk merianblad

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 22710 kJ

Energifordeling:

Fiber: 69.1 g
Protein: 12 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 35 %

Fremgangsmetode

Nældepesto

Blend brændenælder, olie, ost og hvidløg til en ensartet pesto. Smag til med salt og peber.

Kålsalat

Knug spidskål med salt, så kålen falder sammen. Snit rabarber i papirstynde skiver og vend dem sammen med spidskålen. Anret kålsalat i portionsglas og dryp med nældepesto.

Grill asparges – til de er møre og har grillstriber. Vend de grillede asparges med olie, salt og peber.

Makaroni

Kog makaroni al dente i saltet vand. Hæld til afdrypning.

Sauter løg og hvidløg i smør. Tilsæt bladbeder og steg yderligere et par minutter – til bladene falder lidt sammen. Tilsæt bouillon og kog retten godt igennem. Tilsæt fløde og merian – og kog ind til saucen tykner let. Tilsæt den kogte makaroni og vend det godt sammen. Smag til med salt og peber. Anret makaroni retten i portionsskåle og top med revet ost, friskkværnet peber og de grillede asparges.

Tip

Server evt. med madbrød og ekstra pesto.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.